Konsortie til OUH mia byggeri valgt

28/06/2011 13:16

Region Syddanmark

Naturen omkring Nyt OUH kommer ifølge arkitekterne til at spille tæt sammen med byggeriet. I dag offentliggjorde Region Syddanmark og Syddansk Universitet (SDU)/Universitets- og byggestyrelsen(UBST), hvordan det nye universitetshospital og sundhedsvidenskabelige byggeri (Nyt SUND) kommer til at se ud.

På sit møde i går tiltrådte det syddanske regionsråd, at konsortiet Medic OUH skal være totalrådgiver på milliardbyggerierne, og at det dermed er deres forslag til Nyt OUH og Nyt SUND, der skal realiseres.

- Nu har vi tegninger på plads til det største byggeprojekt nogensinde i Region Syddanmark. For et par uger siden fik vi finansieringen på plads. Dermed er vi nået rigtig langt i at realisere den fantastiske idé om et helt nyt universitetshospital i Odense, som blev født i det syddanske regionsråd for fire år siden, siger regionsrådsformand i Region Syddanmark, Carl Holst (V).
Nyt sygehus til 6,3 milliarder

Det nye universitetshospital bliver placeret mellem Syddansk Universitet og motorvejen og skal erstatte det nuværende Odense Universitetshospital.

Der er afsat 6,3 mia. kr. til Nyt OUH. Sygehuset bliver det største helt nye sygehus i Danmark, og sammen med det sundhedsfaglige fakultet vil byggeriet samlet set svare til bykernen i en større dansk provinsby. Første spadestik tages i 2015 og efter planen står Nyt OUH færdig i 2018-2021 og Nyt SUND i 2018.
Nyt sundhedsvidenskabelige byggeri til 900 millioner

Nyt SUND skal forbinde hospital og universitet. Sammenbygningen af de to institutioner vil skabe ideelle betingelser for et tæt samarbejde om uddannelse og forskning. Nyt SUND kommer til at koste cirka 900 mio. kr.

- Det er en unik situation, at vi med Nyt SUND skaber en direkte og fysisk kobling mellem universitetet og universitetshospitalet. En så tæt forbindelse kender vi ikke andre steder i Danmark. Forskere på universitetet og medarbejderne på sygehuset kan bogstavlig talt drikke formiddagskaffe sammen. Det vil betyde, at de fra både universitet og universitetshospital kan få et naturligt og stærkt tværfagligt samarbejde, hvor ny forskning hurtigt kan føre til for eksempel nye forebyggelsesmetoder og forbedret patientbehandling, siger rektor på Syddansk Universitet, Jens Oddershede.

Også videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) ser store perspektiver i, at universitet og hospitalet nu kommer til at bo dør om dør.

- Universiteter og omverdenen skal samarbejde mere. Med det nye byggeri i Odense bliver universitetet fysisk bygget sammen med et hospital. Det giver unikke muligheder for, at studerende og forskere kan få teori omsat til praksis og hospitalet får let adgang til den nyeste viden. Derved får videngenerering, udvikling og vækst de bedste betingelser, siger videnskabsministeren.
Valgt ud blandt seks forslag

Vinderprojektet er valgt ud blandt seks forslag med hver deres bud på, hvordan fremtidens syddanske universitetshospital og universitetsbyggeri kunne se ud. En dommerkomité valgte den 1. februar 2011 at arbejde videre med tre forslag. Disse tre projekter har via forhandlinger været igennem yderligere tilretninger, og en forhandlingsdelegation har indstillet det endelige vinderprojekt, som regionsrådet nu har tilsluttet sig.
Totalrådgiver og projektfolk flytter sammen

Allerede i morgen formiddag tager medarbejdere fra Medic OUH på seminar sammen med Region Syddanmarks projektfolk for at planlægge den videre proces og til september flytter de to parter sammen i et kontorfællesskab i Odense. Det forventes, at over 100 arkitekter, ingeniører og sundhedsplanlæggere vil blive beskæftiget med planlægning og projektering af byggeriet.

Vinderforslaget vil kunne ses på Odense Universitetshospital fra den 29. juni 2011 og frem til udgangen af august.

Fakta

Konsortiet Medic OUH består af:
KHR Arkitekter A/S
White Arkitekter A/S
White Arkitekter AB
Dall & Lindhardtsen A/S
WSP Sverige AB
EKJ Rådgivende Ingeniører A/S
Oluf Jørgensen A/S
samt en række underrådgivere

Se efterskriftet til dommerbetænkningen her

Mest Læste

Annonce