Rikke Vestergaard har sagt farvel til Region Syd og goddag til Esbjerg

Ledelse

06/06/2018 09:44

Nick Allentoft

Den tidligere kommunaldirektør i Kolding fik to år i Region Syddanmark, før hun valgte at vende tilbage til den kommunale verden.

Rikke Vestergaard tiltrådte stillingen som koncerndirektør i Region Syddanmark 1. maj 2016. Hun har nu valgt at takke ja til en stilling som kommunaldirektør i Esbjerg Kommune.

Regionsdirektør Jane Kraglund beklager, at Rikke Vestergaard forlader Region Syddanmark:

- Desværre har Rikke Vestergaard valgt at søge nye udfordringer – det er naturligvis ærgerligt, men sådan er vilkårene. Esbjerg Kommune får en dygtig direktør, som hos Region Syddanmark har formået at skabe resultater – også i nogle svære sager. Det har hun gjort kompetent og på en yderst tillidsvækkende måde. Det vil jeg gerne kvittere for og samtidig ønske Rikke Vestergaard alt mulig held og lykke fremover.

Den nu 50-årige Rikke Vestergaard kom til regionen i 2016 fra en stilling som kommunaldirektør i Kolding Kommune. I Region Syddanmark har hun været en del af koncerndirektionen, hvor hun har haft særligt fokus på økonomi, drift, HR samt det præhospitale område og regionens sygehusbyggerier. Og nu vender hun således tilbage til den kommunale verden:

- Jeg har været rigtig glad for at være i Region Syddanmark. Det er en spændende og kompleks organisation, hvor jeg har lært en masse, som jeg kan tage med videre. Blandt andet har jeg nu en endnu bedre forståelse for, hvor vigtigt samarbejdet mellem kommuner og regioner er i forhold til at kunne løfte udfordringerne på sundhedsområdet. Og så ser jeg naturligvis frem til at yde mit bidrag til Esbjergs fortsatte udvikling som en vækstkommune.

Regionsrådsformand Stephanie Lose har forståelse for Rikke Vestergaards valg, men ærgrer sig også:

- Jeg ærgrer mig altid, når vi må sige farvel til dygtige ledere – og Rikke Vestergaard er ingen undtagelse. Hun har haft ansvaret for vigtige områder som økonomi og sygehusbyggerierne. Og det har hun løftet med sikker hånd.  Jeg og det nye regionsråd havde gerne fortsat samarbejdet med Rikke Vestergaard. I stedet ønsker vi hende god vind fremover.

Rikke Vestergaard er tiltrådt i sin nye stilling 1. juni 2018.

Mest Læste

Annonce