Regioners lægehelikoptere får nordmænd ved styrepinden

Fra 1. oktober skal norske piloter være med til at redde liv, når tre nye akutlægehelikoptere dækker Danmark.

Om mindre end et år er Danmark dækket af tre nye akutlægehelikoptere, der både kan flyve i dårlig sigtbarhed og mørke.

Det er især godt nyt for traumepatienter og patienter med blodprop i hjerte eller hjerne, som har brug for hurtig, højspecialiseret behandling.

De fem regioner har valgt Norsk Luftambulanse A/S som leverandør af de tre lands- og døgndækkende akutlægehelikoptere, der fra oktober 2014 skal supplere regionernes præhospitale beredskaber.

Det landsdækkende beredskab skal operere fra nyetablerede baser i Ringsted, Billund og Skive.

Regionerne havde syv tilbud at vælge imellem, men i opløbet var det det erfarne norske helikopterselskab Norsk Luftambulanse A/S, der hævede sig over andre, skriver regionerne i en pressemeddelelse.

Norsk Luftambulance A/S begyndte sine flyvninger i 1978 og har stor erfaring med at drive akutlægehelikoptere i hjemlandet.

I dag flyver Norsk Luftambulanse A/S otte af Norges 11 akutlægehelikopterordninger og har dokumenteret høje krav til piloter og besætningsmedlemmer og de erfaringer og uddannelsestrin, de skal gennemgå for at få tilladelse til at flyve.

De tre akutlægehelikoptere bliver fabriksnye helikoptere af typen EC135, udstyret til at flyve døgnet rundt. Helikoptertypen er en af de mest anvendte til formålet i Europa, fordi den er driftssikker og så kompakt, at den kan lande de fleste steder.

Regionerne har afsat 126,7 millioner kroner årligt til driften, og beløbet skal dække både kontrakten med leverandøren, aflønning af den lægelige del af besætningen og øvrige driftsudgifter.

/ritzau/

 

Emneord: Lægehelikopter, Regioner, Norsk Luftambulance A/S
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 24.02.15 Politik
  Silkeborg lægger afstand til firmaer i skattely

  Bred tilslutning i Silkeborg Byråd til, at Silkeborg Kommune ”ønsker” og ”skal tilstræbe at undgå” at handle med selskaber og firmaer, som benytter skattely.

 • 23.05.14 Velfærd
  Synlighed om resultater skal løfte kvaliteten i sundhedsvæsenet

  Regioner, sygehuse og kommuner leverer god sundhedskvalitet til danskerne. Men nogle gør det bedre end andre. Det viser to nye rapporter, der sætter fokus på regioner og kommuners resultater på sundhedsområdet.

 • 22.05.14 Velfærd
  Regeringen og regionerne vil styrke samarbejdet om klinisk forskning

  Danmark skal fastholde sin internationale førerposition inden for klinisk forskning. Målet er sundere danskere, vækst og arbejdsplader. Sundhedsministeriet, Uddannelses- og Forskningsministeriet og Danske Regioner samler kræfterne og lancerer i dag en ny handslingsplan, hvor der stilles skarpt på styrket offentligt-privat samarbejde om klinisk forskning.

 • 17.04.13 Politik
  Unge vælgere skal lokkes i stemmeboksen

  Regionerne vil hæve den historisk lave valgdeltagelse fra det seneste valg i 2009 til kommuner og regioner.

 • 13.02.12 Velfærd
  Ringe sammenhæng mellem psykiatri og private tilbud

  Alt for mange psykiatriske patienter bliver tabt, fordi sammenhængen mellem den offentlige psykiatri og de socialpsykiatriske tilbud er for dårligt. Kæmpe problem, mener Dansk Erhverv. Alt for ofte ender psykiatere med at udskrive syge patienter i stedet for at sende dem videre til efterbehandling i de socialpsykiatriske tilbud. Det skyldes, at sammenhængen mellem regionalpsykiatrien og kommunerne er alt for ringe. Der går simpelthen bureaukrati og sagsgang i det, der burde være et glidende forløb.