Foto: Ilona Gondesen

Resultatet af reformer og kontanhjælpsloft: 4 dage, 600 flere i job og 50.000 flere fattige

Beskæftigelsesministeriet har udgivet en såkaldt effektanalyse af kontanthjælpsloftet og 225-timers-reglen, men har kun den ene side af effekterne med, påpeger Rådet for Socialt Udsatte i dette synspunkt.

Analysen beregner sig frem til, at effekten på beskæftigelsen er 600 flere fuldtidspersoner og at en kontanthjælpsmodtager i gennemsnit er på kontanthjælp i ét år og godt to dage, mod ét år og knap seks dage før fattigdomsydelserne.

Opgør med et fattigt samfund

Fra ’99 til 2010 steg antallet af fattige i Danmark med 38 procent. En stabilt stigende kurve, der prikker hul i vores forestillinger om, at velfærdsmodellen kan holde borgerne ude af fattigdom. Denne samfundsudvikling kræver en grundig, konstruktiv debat, mener Per K. Larsen, der faciliterede Fattigdomsdebatten på DenOffentlige.dk.

Læs om Fattigdomsdebatten

- Effektanalysen fra Beskæftigelsesministeriet bekræfter, at beskæftigelseseffekterne af kontanthjælpsloftet og 225-timers-reglen er forsvindende små. Til gengæld er effekterne på fattigdom meget store. AE har beregnet, at ca. 50.000 flere rammes af fattigdom i et år som følge af loftet og timereglen. Konsekvenser af fattigdom har Beskæftigelsesministeriet ikke med – hverken på kort sigt, hvor flere ikke vil have til dagen og vejen og slet ikke de langsigtede, hvor vi ved, at børn i fattigdom klarer sig ringere i skolen og i livet end alle andre, siger Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte.

Emneord: Kontanthjælpsloft, Fattigdomsydelser, Fattigdom, Fattigdomsgrænse, Beskæftigelsesområdet, Socialkrisen, Jann Sjursen, Rådet for Socialt Udsatte, Kontanthjælpsmodtagere, Børn i fattigdom
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også