Ris og ros til regionernes budgetaftale

Budgetaftalen mellem Danske Regioner og regeringen er indgået tirsdag. Aftalen deler vandene.

Danske Regioners og regeringens budgetaftale deler vandene. Nogle er lettede, mens andre er stærkt utilfredse. Her er et udpluk af reaktionerne:

Læs pressemeddelelse om aftalen med link til dokumenter her

Ris:

* Dennis Kristensen, formand for fagforbundet FOA:

- Aktiviteterne skal stige med to procent, som nu forudsættes at blive opnået ved, at personalet endnu en gang skal løbe stærkere. Også nybyggeriet af de såkaldte supersygehuse skal igen gennem en ny sparerunde. Det er tåbeligt, at vi bruger milliarder på at skabe de helt rigtige rammer for fremtidens sygehuse, og så igen og igen lader sparekniven skære i de igangsatte byggeprojekter.

* Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd:

- Da en betydelig del af regionernes udgifter består af løn til medarbejderne, vil vi se fyringsrunder og andre store besparelser som konsekvens af aftalen. Færre hænder giver større travlhed og flere patientfejl, som kan være livsfarlige. Den her økonomiaftale vil betyde mere stresset personale og dårligere patientsikkerhed.

* Susanne Langer (EL), medlem af Danske Regioners bestyrelse:

- Endnu engang er det medarbejderne, der må holde for. De skal både løbe hurtigere og være færre til at løse de samme opgaver. Det er ikke holdbart og vil uundgåeligt gå ud over patienterne. Øget arbejdspres vil gå ud over kvaliteten og øge risikoen for fejl i patientbehandlingen.

* Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen:

- Aftalen betyder, at medarbejdere skal løbe stærkere uden de nødvendige ressourcer. Dertil kommer, at nye tiltag som blandt andet udredningsretten vil kræve mange ekstra ressourcer. Økonomiaftalen afspejler ikke dette, siger Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen.

Læs pressemeddelelse om kommuneaftalen her

Ros:

* Bent Hansen (S), formand for Danske Regioner:

- I forhold til den finanspolitik som regeringen lægger op, har vi fået en rimelig realistisk aftale. Jeg går ikke rundt og jubler. Men jeg er rimelig tilfreds. Det er stramt, men det er til at leve med.

* Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsformand for Region Hovedstaden:

- Jeg er først og fremmest lettet over, at regeringen og regionerne har landet den her aftale, der betyder, at vi får et lidt større råderum end først forventet. Det er stadig en stram aftale, der indebærer, at der skal spares cirka 300 millioner kroner i vores region.

* Jens Stenbæk (V), regionsformand for Region Sjælland:

- Det er en stram aftale, som indebærer, at vi fortsat skal levere mere for de samme midler. Men aftalen betyder ikke umiddelbart besparelser i regi af Region Sjælland. Økonomiaftalen rykker ikke ved de midler, som vi har afsat til vores drift i 2015.

* Eva Secher Mathiasen, formand for Dansk Psykolog Forening:

- Dansk Psykolog Forening noterer med tilfredshed, at regeringen og regionerne er enige om at fortsætte indsatsen med at ligestille psykiske sygdomme med de somatiske sygdomme. Det er et mål, vi har efterlyst i mange år.

/ritzau/

Emneord: Økonomiaftale, Danske Regioner, Regeringen, Budget 2015, Anlæg, Sygehuse, Hospitaler, Sundhed, Supersygehuse, Akutmodtagelser
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.04.20 Sundhed
  Status og prognose for coronavirus-epidemiens fremtidige udvikling

  Efter alt at dømme er smittespredningen i Danmark bremset lidt op. Samlet set mener SSI derfor, at smittetrykket nu på et niveau, hvor det er forsvarligt at ophæve dele af restriktionerne og gå i gang med en ansvarlig, trinvis og kontrolleret genåbning af landet.

 • 01.04.20 Sundhed
  Regering og folketing udvider vaccinationsprogram

  Folketingets partier og regeringen iværksætter ny vaccinationspakke, der skal reducere antallet af sårbare patienter, som rammes af andre alvorlige infektionssygdomme og medvirke til at forhindre et overbelastet sundhedsvæsen under udbruddet af coronavirus i Danmark.

 • 31.03.20 Social
  Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse klar med fælles håndsrækning til særligt udsatte

  Mange sidder lige nu hjemme og savner hjælp til praktiske gøremål på grund af risikoen for at blive smittet med coronavirus. Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse går nu sammen om en indsats, der skal få flere til at bruge organisationernes hjælpetilbud.

 • 30.03.20 Sundhed
  150.000 liter håndsprit på vej til kommunerne

  Vodka og shots er skiftet ud med håndsprit til landets borgere. En virksomhed i Kolding er nu på vej med 150.000 liter håndsprit, som vil kunne dække det kommunale forbrug de næste par måneder. De første liter kommer allerede i den kommende uge.

 • 26.03.20 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen: 11 gode råd til trivsel og mental sundhed

  For mange personer kan det være en udfordring, at mange af de vante rammer i samfundet er ændret under COVID-19 epidemien. Det kan påvirke ens livskvalitet og trivsel. Sundhedsstyrelsen har udarbejdet 11 gode råd til, hvad man kan gøre for at fastholde og styrke sin egen trivsel og mentale sundhed.