Foto: Shutterstock

Så mange positive lyntests var der søndag

Søndag blev der i alt foretaget 20.679 lyntests. Af dem var de 142 positive. Det giver i alt en positivprocent på 0,69.

Ud over de mange officielle og 'rigtige' coronatests, så kører testudbyderne SOS International, Carelink, Falck og Copenhagen Medical også flere teststeder med gratis lyntests. De får alle testet rigtig mange danskere og er ifølge sundhedsmyndighederne en vigtig brik i den danske teststrategi.

I dag kunne testudbyderne melde, at de i alt havde gennemført 20.679 tests i løbet af søndagen med 142 positive tests til følge. Det giver i alt en positivprocent på 0,69. Det ligger en anelse under de positivprocenter, der rapporteres fra de 'rigtige' tests.

Det er samtidig det laveste antal positive tests, der er fundet blandt de private udbydere, siden de i december blev en del af Danmarks teststrategi.

Det er dog ikke alle, der er begejstrede for de mange lyntest. Den danske forsker og virksomhedsejer Ulf Christensen har her på Den Offentlige tidligere kritiseret brugen af lyntest på grund af de usikre testresultater.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne