Salget af ejerlejligheder er steget 80 procent på fem år

Fra 2012 til 2017 er antallet af solgte ejerlejligheder i Danmark steget mere end 80 procent. Stigningen er markant i de største byer, men har også rod i opblomstringen af lejlighedsmarkederne i en række mellemstore byer.

Mens salget af ejerlejligheder fra oktober sidste år til oktober i år ”blot” er steget med fem procent, er det de sidste fem år steget med mere end 80 procent. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk for aktiviteten på markedet for lejligheder i de første 10 måneder af 2017 sammenlignet med tal fra samme periode i 2012.

Der er således solgt 17.368 ejerlejligheder fra januar til oktober i år. Det er det højeste salg i dette årti.

Læs mere om boligmarkedet

Boligsiden deler viden og gode historier på DenOffentlige.  Deres udgivelser bliver samlet med øvrige historier om boligmarkedet på temasiden her.

”Når vi sammenligner med 2012, skal vi huske, at der var finanskrise, og at folk var mere tilbøjelige til at blive i den bolig, de boede i, fremfor at stifte ny gæld i forbindelse med et nyt boligkøb. Nu er optimismen tilbage, og køberne tør igen tage chancer. Markedet for ejerlejligheder har været i vækst i noget tid, hvor priserne samtidig er steget. Vi ser, at lejlighederne i de store byer bliver solgt hurtigere, og at der bliver givet mindre og færre nedslag,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Nye markeder i de mellemstore byer
Den store stigning i antallet af solgte ejerlejligheder skyldes først og fremmest, at landets største byer København, Aarhus, Odense, Aalborg, Esbjerg og Roskilde oplever fremgang på lejlighedsmarkedet. Men i de fem år, der er gået siden 2012, er der også opstået nye markeder, der er med til at trække salget op.

”I byer som Helsingør, Rødovre, Slagelse og Vejle er salget mere end fordoblet, og i Køge er det steget med mere end 400 procent fra 32 til 167 salg. Hver for sig er det jo ikke et antal af salg, der batter i forhold til udviklingen i København og Aarhus, men vi ser, at der opstår nogle nye markeder for ejerlejligheder i landets mellemstore byer, og samlet set er disse nye markeder med til at trække salget op,” siger Birgit Daetz.

Ejerlejlighedssalget i København og Aarhus er i perioden steget henholdsvis 71 og 101 procent. Se en liste over udviklingen i kommunerne med de store byer og en række andre udvalgte kommuner på Boligsiden.dk.

Øvrige nøgletal:

  • Antallet af solgte villaer og rækkehuse steg i oktober 12 procent i forhold til oktober sidste år. Stigningen er størst i Ringsted Kommune, hvor salget er steget 110 procent (kun kommuner med minimum 20 handler er med i beregningerne.)
  • Salget af villaer og rækkehuse er steget 60 procent i de første 10 måneder af 2017 sammenlignet med samme periode for fem år siden.
  • Antallet af solgte fritidsboliger steg i oktober 15 procent i forhold til oktober sidste år. Salget er steget 84 procent i de første 10 måneder af 2017 sammenlignet med samme periode for fem år siden.

Månedlig pressemeddelelse på handelsaktivitet
Hver måned udsender Boligsiden.dk en pressemeddelelse omhandlende den seneste måneds handelsaktivitet. Vi offentliggør handelsaktiviteten for november i en pressemeddelelse den 21. december. Inden da udkommer vi med den månedlige udbudsstatistik den 4. december og Boligsidens Markedsindeks, der opgør salgspriser, salgstider og nedslag, den 7. december.

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284, e-mail: [email protected]. Læs flere nyheder på Boligsiden.dk.

Emneord: Boligsiden, Boligmarkedet, Ejerlejligheder, 231117
Boligsiden A/S på DenOffentlige.dk På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsid...
Aktivitet: Artikler: 134 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også