Salget af ejerlejligheder falder 10 procent

Der er solgt 10 procent færre ejerlejligheder i Danmark fra januar til august i år sammenlignet med sidste år. I Københavns Kommune er faldet endnu større.

Der er solgt små 1.500 færre ejerlejligheder i Danmark fra januar til august i år, end der blev i samme periode i 2017, viser nye handelstal fra Boligsiden.dk. Det er et fald på godt 10 procent. Dermed er salget på det laveste niveau siden det markante rentefald i 2015.

”Udviklingen skyldes de lånestramninger, som regeringen indførte med virkning fra 1. januar. Det har ført til færre handler, stagnerende priser og et stigende udbud,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Markant fald i København
Det er især i hovedstadsområdet, at handelsaktiviteten er gået i stå. I Københavns Kommune er salget generelt 17 procent lavere i år end i de første otte måneder af 2017, og for de store lejligheder over 95 kvadratmeter lyder faldet på 27 procent.

”Lejlighedssalget er faldet i hovedstadsområdet, fordi de høje priser og de skærpede lånekrav ganske enkelt gør, at nogle potentielle boligkøbere ikke kan låne det, der skal til for at komme ind på markedet. Det er da også generelt i og omkring de største byer, at vi ser et fald, mens salget stiger i mellemstore byer som Horsens, Randers og Helsingør,” påpeger Birgit Daetz.

I Aarhus og Aalborg er salget af ejerlejligheder, som i København, faldet med mere end 10 procent i forhold til sidste år, mens antallet af handler er status quo i Odense.

Boligsiden A/S på DenOffentlige.dk På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsid...
Aktivitet: Artikler: 134 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 22.09.20 Infrastruktur
  Stor skov på vej til fynboerne

  En ny skov, der er over tre gange større end Sprogø, skal ligge nordøst for Svendborg og er nu kommet ét spadestik nærmere. Skoven bliver et grønt og rekreativt åndehul for naturglade fynboere og beskytter samtidig det lokale drikkevand.

 • 09.09.20 Infrastruktur
  DSB vil give kompensation til kunder

  Pressemeddelelse: Efter regeringens seneste anbefalinger og tiltag gælder der i visse tilfælde særlige refunderingsregler.

 • 23.04.20 Infrastruktur
  Politisk aftale om grønne busser og klimasamarbejdsaftaler

  Regeringen, RV, SF, EL og ALT er enige en aftale, der udmønter 75 millioner kroner til grønne regionale busser, ligesom transportministeren skal indgå klimasamarbejdsaftaler om grøn kollektiv trafik med landets største kommuner. Begge tiltag skal være med til at accelerere den grønne omstilling af bustrafikken frem mod 2030.

 • 16.04.20 Infrastruktur
  Ny grøn erhvervsrabat på Storebælt

  For at tilskynde virksomhederne til at benytte de mest miljøvenlige køretøjer og for at forenkle erhvervsrabatterne på Storebæltsforbindelsen har et bredt politisk flertal (regeringen, RV, SF, V, DF, K og LA) besluttet at omlægge rabatterne, så der kun gives rabat ved brug af de mest miljøvenlige køretøjer.

 • 07.04.20 Infrastruktur
  Rigspolitiet: Første trin i enkontrolleret genåbning af det danske samfund

  Der tages nu hul på den første fase af en gradvis genåbning af det danske samfund. Rigspolitiet fortæller her, hvordan første trin af genåbningen kommer til at forløbe.