Salget af ejerlejligheder falder 10 procent

Der er solgt 10 procent færre ejerlejligheder i Danmark fra januar til august i år sammenlignet med sidste år. I Københavns Kommune er faldet endnu større.

Der er solgt små 1.500 færre ejerlejligheder i Danmark fra januar til august i år, end der blev i samme periode i 2017, viser nye handelstal fra Boligsiden.dk. Det er et fald på godt 10 procent. Dermed er salget på det laveste niveau siden det markante rentefald i 2015.

”Udviklingen skyldes de lånestramninger, som regeringen indførte med virkning fra 1. januar. Det har ført til færre handler, stagnerende priser og et stigende udbud,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Markant fald i København
Det er især i hovedstadsområdet, at handelsaktiviteten er gået i stå. I Københavns Kommune er salget generelt 17 procent lavere i år end i de første otte måneder af 2017, og for de store lejligheder over 95 kvadratmeter lyder faldet på 27 procent.

”Lejlighedssalget er faldet i hovedstadsområdet, fordi de høje priser og de skærpede lånekrav ganske enkelt gør, at nogle potentielle boligkøbere ikke kan låne det, der skal til for at komme ind på markedet. Det er da også generelt i og omkring de største byer, at vi ser et fald, mens salget stiger i mellemstore byer som Horsens, Randers og Helsingør,” påpeger Birgit Daetz.

I Aarhus og Aalborg er salget af ejerlejligheder, som i København, faldet med mere end 10 procent i forhold til sidste år, mens antallet af handler er status quo i Odense.

Boligsiden A/S på DenOffentlige.dk På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsid...
Aktivitet: Artikler: 134 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også