Samarbejde med OK-fonden skal undersøges

Ældre- og Sundhedsudvalget har bedt om et konkret samarbejdsoplæg fra OK-fonden om Margrethecentret i Maribo.

”Jeg vil gerne understrege, at der ikke er truffet beslutning om et samarbejde endnu,” siger udvalgsformand Marie-Louise Brehm Nielsen. ”Det ville slet ikke give nogen mening, før der ligger et konkret forslag på bordet. Det har vi nu bedt om, fordi andre kommuner har haft gode erfaringer med et sådant samarbejde, og vi er naturligvis interesseret i at undersøge alle muligheder for at forbedre vores tilbud til kommunens ældre.”

Pleje- og omsorg under forandring.

Læs historien om en ny ledelse, der på rekordtid slog Thyra Frank's Lottekultur ihjel. 
 
 

OK-Fonden er en non-profit omsorgsorganisation, der over hele landet arbejder med plejehjem, psykiatriske botilbud, seniorbofællesskaber og hospice. Det er kommunens arbejde med projektet ”Fremtidens bolig til fremtidens ældre” der har skabt interessen for et samarbejde.

 

Hvis der indgås en aftale med fonden, vil der ikke være tale om en udlicitering, men derimod om en såkaldt ”in-house” ordning, hvor plejecentret har det samme budget til rådighed og er underlagt det samme tilsyn, som kommunens øvrige plejecentre.

 

”OK-fonden har nogle andre muligheder, fordi det er en privat non-profit organisation og ikke en offentlig institution. Det er en mere fleksibel organisationsform, og det betyder, at plejearbejdet kan tilrettelægges, så der bliver større muligheder for at tage hensyn til den enkelte beboers ønsker,” forklarer Marie-Louise Brehm Nielsen. ”Det betyder, at vi kan give borgerne mere at vælge imellem.”

 

”Samtidig kan der være andre fordele. Vi har set i andre kommuner, at forskellige typer plejecentre giver noget dynamik, så et samarbejde med OK-fonden om Margrethecentret handler ikke bare om et enkelt plejecenter. Vi går kun ind i det, hvis vi tror på, at det styrker tilbuddet til alle kommunens ældre,” slutter Marie-Louise Brehm Nielsen.

 

Det mulige samarbejde med OK-fonden skal nu drøftes i MED-organisationen og i Ældrerådet, så deres vurderinger også kan indgå, når der skal tages stilling til en samarbejdsaftale.

 

Hvis der indgås en aftale, vil medarbejderne på Margrethecentret blive virksomhedsoverdraget til den nye institution. Alle beboere på centeret vil naturligvis få mulighed for at blive boende.

Emneord: OK-Fonden, Lolland Kommune, Margrethecentret
Lolland Kommune på DenOffentlige.dk Lolland Kommune
Aktivitet: Artikler: 31 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.04.20 Kommunalt
  Byudvikling i Nakskov skal inspirere hele landet

  Hvordan skal fremtidens købstad se ud? Lolland Kommune, Realdania og A. P. Møller Fonden har til sammen afsat 150 millioner kroner til initiativet Nakskov 2030. Et ambitiøst udviklingsprojekt der vil sende den gamle købstad og levende industriby godt ind i fremtiden.

 • 16.07.18 Infrastruktur
  Nye vandboringer leverer vand til Femern-byggeriet

  Lolland Kommune har givet tilladelse til indvinding af vand fra tre nye vandboringer, der skal levere størstedelen af det nødvendige vand til Femern-byggeriet.

 • 19.02.18 Infrastruktur
  Femern bliver en Game-Changer for Lolland

  Det er en udbredt opfattelse på Lolland og på Rådhuset i Maribo, at Femern bliver en game-changer, men det kræver hårdt arbejde, da gevinsterne ikke kommer af sig selv. Lolland kommunes projektleder på Femern, Lars Kroer udtaler sig således: "Kommunen skal have mest muligt ud af projektet for Lolland."

 • 20.09.17 Infrastruktur
  Boliganalyse: ’Den rådne banan’ er slet ikke så rådden

  Vi har i mange år talt om ’Den rådne banan’, men er det virkelig så råddent i yderkanten af Danmark? Boligsiden.dk har set nærmere på, hvordan prisudviklingen og salgstallene på boligmarkedet har udviklet sig side om side med gennemsnitsdanmark.

 • 14.09.17 Infrastruktur
  Her er vinderne på boligmarkedet

  En opgørelse over hussalget i de seneste 25 år viser, at der er store forskelle på, i hvilke kommuner den årlige fortjeneste har været størst for dem, der solgte i 2016. I top 10 finder vi både Lolland, Rødovre og Samsø.