Samlet løsning for Familieafdelingen på plads

Ledelsen i Børn og Familie i Randers Kommune bliver udskiftet, og en midlertidig ledelse vil nu i samarbejde med medarbejderne tage fat om udfordringerne i afdelingen. Målet er at sikre gode vilkår for familier med særlige udfordringer og et godt arbejdsmiljø fremover. Samtidig har byrådet godkendt, at Socialstyrelsens Task Force bliver ansøgt om bistand.

Randers Kommune har indgået en aftale om ophør af samarbejdet med afdelingsleder i Familieafdelingen Peter Brügge og en fratrædelsesaftale med overgang til pension med børn- og familiechef Sonja Møgelsvang. Samtidig er der indgået aftale om en ny midlertidig ledelse i Børn og Familie.

Den midlertidige chef for Børn og Familie bliver den nuværende sundhedschef i Randers Kommune Lene Jensen, der har mange års erfaring i at bringe forskellige kulturer sammen mod fælles mål og opgaver. Daglig leder af Familieafdelingen bliver den nuværende leder af Pædagogisk-Psykologisk-Rådgivning, PPR, Henrik Johansen, der har erfaringer med at lede en afdeling, der har med familieområdet at gøre.

”Det er en samlet plan, vi har arbejdet på, og som økonomiudvalget samt børn- og skoleudvalget netop er orienteret om. Den nye ledelse skal nu sammen med medarbejderne sikre at vi hjælper udsatte familier bedst muligt og samtidig drive en konstruktiv arbejdsmiljøproces og efterkomme påbuddet fra Arbejdstilsynet om at rette op på arbejdsmiljøet,” siger Lars Keld Hansen, der er direktør for Børn, Skole og Kultur.

Fælles udfordringer kræver fælles løsninger

Fællestillidsrepræsentant for socialrådgiverne Henrik Manero Hald ser frem til, at der nu bliver sat skub i processen for at skabe et bedre arbejdsmiljø.

”Ingen løsninger er givet på forhånd i processen, og der er stadig et stykke vej til målet er opfyldt, men forudsætningen for at få løst de arbejdsmiljømæssige problemer i Familieafdelingen er nøje forbundet med en åben og konstruktiv dialog mellem ansatte og ledelse. Fælles udfordringer kræver fælles løsninger,” siger Henrik Manero Hald.

Ud over den ledelsesmæssige ændring, har byrådet godkendt, at Randers Kommune ansøger Socialstyrelsens Permanente Task Force om bistand. Forventningen er, at task forcen kan begynde til foråret, hvor eksperter - på baggrund af analyser af konkrete sager - vil komme med anbefalinger til den videre udvikling af afdelingen. I handleplanen for familieafdelingen foreslås det, at der kobles en certificeret arbejdsmiljøkonsulent til afdelingen. Dette afventer dog økonomiudvalgets endelige behandling.

”Med den uro, der har været i afdelingen, og de alvorlige udfordringer som eksisterer i forhold til arbejdsmiljøet, så var det nødvendigt, at der blev set på opgaven med friske øjne. Nu er det vigtigt, at vi finder gode og konstruktive løsninger sammen med medarbejderne,” siger Lars Keld Hansen.

Både Henrik Manero Hald og Lars Keld Hansen understreger, at der med løsningen er trukket en streg i sandet og, at der nu bliver set fremad mod et bedre arbejdsmiljø, da det er forudsætningen for, at Familieafdelingen kan udføre sit mangeartede arbejde så godt som muligt.

 
Emneord: Randers Kommune, Familieafdelingen, Familiepolitik, Familiesamtaler, Direktion
Randers Kommune på DenOffentlige.dk Randers Kommune
Aktivitet: Artikler: 146 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 21.11.18 Ledelse
  Lejre slanker direktionen

  Der bliver kun ansat én ny direktør som erstatning for to, der stopper. Det giver en besparelse og skal samtidig sikre et endnu bedre samarbejde på tværs af fagområderne. Ny stilling som vicekommunaldirektør bliver snart slået op.

 • 25.01.18 Velfærd
  Ny lov: Nu får begge forældre ret til sorgorlov

  Hvis et barn dør kort efter fødslen, skal begge forældre have ret til sorgorlov. Det har Folketinget i dag vedtaget.

 • 12.06.17 Politik
  Tolv danske kommuner i Global Parliament of Mayors

  12 østjyske borgmestre i Business Region Aarhus indtræder som de første danske borgmestre i Global Parliament of Mayors - en international interesseorganisation, som består af borgmestre verden over.

 • 01.03.17 Politik
  Seksbyerne til Folketinget: Giv kommunerne frie hænder

  Beskæftigelsesområdet har brug for en gennemgribende forenkling, hvis kommunerne skal levere en hurtig og effektiv indsats. Så enkelt er budskabet, når Aarhus og resten af 6-byerne onsdag d. 1. marts har foretræde for Folketingets beskæftigelsesudvalg.

 • 27.06.17 Politik
  Her er de 44 frikommuner - i otte netværk

  Regeringen har udpeget otte frikommunenetværk, der består af i alt 44 forskellige kommuner. De får i de næste fire år frihed til at afprøve nye ideer og løsninger i praksis.