Sareen om voldsrapport: Tallene er chokerende

Ny rapport viser, at danske kvinder er mere udsat for vold end kvinder i andre europæiske lande.

På næsten alle områder er de danske kvinder mere udsat for vold end i andre europæiske lande.

Det viser en ny EU-undersøgelse, og tallene chokerer ligestillingsminister Manu Sareen (R).

- Tallene viser, at der er rigtig mange kvinder, der har oplevet vold, både derhjemme og på arbejdsmarkedet, og det skal vi selvfølgelig gøre noget ved, siger ministeren.

Ifølge Den Europæiske Unions Agentur for Grundlæggende Rettigheder (FRA) har 32 procent af de danske kvinder oplevet fysisk eller seksuel vold i et parforhold. EU-gennemsnittet er 22 procent.

40 procent af de danske kvinder er blevet udsat for vold af en, der ikke var deres partner, og det er den højeste procentdel i EU.

Ministeren påpeger, at danske kvinder, i modsætning til i mange andre lande, er ude på arbejdsmarkedet og særligt arbejder i omsorgsfag, hvor der er risiko for at blive udsat for vold.

Derfor ligger Danmark sammen med lande som Holland og Sverige højt i statistikken. Alligevel mener ministeren, at der er grund til at tage resultaterne alvorligt.

- Tallene vidner om, at vi må fortsætte den solide indsats, vi allerede har på det område, siger ministeren.

Til sommer præsenterer Manu Sareen en ny handlingsplan mod vold, og den aktuelle rapports resultater indgår i overvejelserne, når rammerne for de næste fire års indsats på området skal fastsættes.

Ud over at mange danske kvinder bliver udsat for vold, viser rapporten, at 75 procent af de kvindelige chefer har været udsat for sexchikane. Det problem vil Manu Sareen tage op med de faglige organisationer.

- En lille flig af den her rapport påpeger, at kvinder, der bevæger sig op i hierarkiet i erhvervslivet, oplever chikane. Jeg vil høre, om de faglige organisationer har erfaringer, som vi kan bruge til at bekæmpe de udfordringer, siger ligestillingsminister Manu Sareen.

/ritzau/

 

Emneord: Vold, Kvinder, Kvindevold, Manu Sareen, Den Europæiske Unions Agentur for Grundlæggende Rettigheder
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også