Foto: Shutterstock

Schweiz nægter at godkende populær coronavaccine: 'Det er for usikkert'

Schweiz har overrasket ved ikke at godkende den populære vaccine.

Schweiz er dermed det eneste land i Europa, som ikke har valgt at godkende vaccinen, der kommer fra Oxford Vaccine Group. 

De mener, at der ikke er nok data til rådighed.

Det kommer dog som en stor overraskelse, da mange havde forventet, at Schweiz ville godkende vaccinen. 

Det skriver Express.

"Vaccinen fra AstraZeneca havde ikke tilstrækkelige mængder data til rådighed, hvorfor man valgte ikke at godkende vaccinen. Vi manglede data, der viser sikkerhed, kvalitet og effektivitet," kommer det fra SwissMedic. 

Schweiz har dermed valgt at gå mod strømmen, da alle andre har godkendt ovennævnte vaccine. 

Sideløbende med dette, er der dog flere lande i Europa, som ikke vil give vaccinen til ældre mennesker. Dette gælder Tyskland, Portugal, Italien, Frankrig og Polen. 

I Schweiz har man dog allerede godkendt vaccinerne fra BioNTech/Pfizer samt Moderne, hvilket er de samme vacciner, man har godkendt til brug i Danmark. 

Schweiz er dog ikke ene om at forholde sig kritisk overfor AstraZeneca-vaccinen. Det har fået Andrew Pollard, direktør for Oxford Vaccine, til at forsikre om, at man roligt kan vaccinere ældre mennesker. 

"Det er vigtigt at pointere, at European Medicines Agency har godkendt vaccinen. Det gælder alle aldre og det gælder alle lande i Europa. Det er dog op til landet selv at bestemme, hvad de gør med den data, som de har til rådighed," siger Andrew Pollard.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 11.01.21 Europa
  Husk dette hvis du skal til Storbritannien efter Brexit

  Efter at Storbritannien nu har forladt EU, anbefaler DFIM, at du som bilist og lastbilchauffør medbringer det grønne kort ved kørsel i Storbritannien.

 • 08.01.21 Europa
  Ambassadør Mette Knudsen lander topjob i FN

  FN’s generalsekretær, Antonio Guterres, har udpeget ambassadør Mette Knudsen til stedfortrædende særlig repræsentant i ledelsen for FN’s Mission i Afghanistan, UNAMA, som arbejder for fred og stabilitet i Afghanistan.

 • 29.12.20 Europa
  Ny aftale mellem Storbritannien og EU

  EU og Storbritannien har indgået en aftale på forhandlerniveau om, hvordan det fremtidige forhold skal se ud. Aftalen vil finde midlertidig anvendelse fra natten mellem den 31. december 2020 og 1. januar 2021 og dækker også transportområdet.

 • 01.12.20 Europa
  EU i kamp mod ulovlige kopivarer: Tusindvis af job står på spil

  EU-kommissionen vil styrke europæiske virksomheders kamp mod ulovlige kopivarer og deres konkurrenceevne mod globale konkurrenter fra Asien og USA. Tusindvis af jobs står på spil.

 • 12.03.20 Europa
  Ny rekord: Danmark har det største antal patentansøgninger nogensinde

  Danmark har indleveret det største antal patentansøgninger nogensinde og placerer sig som det tredje mest innovative land i Europa. Det viser det seneste patent-indeks fra Den Europæiske Patentmyndighed (EPO). Vedvarende energi indtager førstepladsen, mens der inden for bioteknologi og medicinsk teknologi er sket et fald i antallet af danske ansøgninger.