Se hvor hurtig - eller langsom - din kommune er til byggesager

Kommunerne skal hvert år fastsætte og offentliggøre mål for deres sagsbehandlingstid for byggesager. Trafik- og Byggestyrelsen offentliggør på den baggrund et samlet overblik over kommunernes servicemål og over kommunernes sagsbehandlingstider for 2016.

Kommunernes sagsbehandlingstider er opgjort for perioden den 1. marts 2015 til den 1. marts 2016. Tiderne viser det antal dage, det i gennemsnit tager at få behandlet en tilladelse eller anmeldelse i kommunerne. Tiderne er sat ind i en tabel, som gør det muligt at sammenligne de forskellige kommuners sagsbehandlingstider.

LÆS OGSÅ: Derfor ligger Faaborg-Midtfyn helt i top

Tidligere har styrelsen alene indsamlet og offentliggjort bruttosagsbehandlingstiderne – dvs. det samlede antal dage fra ansøger indsender sin ansøgning, til der er truffet afgørelse. Fra og med 2016 offentliggøres også nettosagsbehandlingstiderne, som er det antal dage, det i gennemsnit har taget at få behandlet en sag fra den dato, hvor alle nødvendige oplysninger er indhentet fra ansøgeren til kommunens endelige afgørelse foreligger.

Styrelsens offentliggørelse af sagsbehandlingstiderne er baseret på kommunerens indberetning til Bygnings- og Boligregisteret (BBR). Flere kommuner offentliggør selv deres sagsbehandlingstider på deres hjemmesider. 

 

Emneord: Byggesagsbehandling, Byggesager, Sagsbehandlingstid, Trafik- og Byggestyrelsen, Ranking
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 14.09.17 Infrastruktur
  Her er vinderne på boligmarkedet

  En opgørelse over hussalget i de seneste 25 år viser, at der er store forskelle på, i hvilke kommuner den årlige fortjeneste har været størst for dem, der solgte i 2016. I top 10 finder vi både Lolland, Rødovre og Samsø.

 • 15.08.17 Politik
  Åbenhed om brug af skatteborgernes penge skal sikre bedst mulig velfærd

  ”Med benchmarkingenheden skaber vi mere åbenhed om den service og kvalitet, som eksempelvis vores børnehaver, skoler og plejehjem leverer," siger økonomi- og Indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll.

 • 19.06.16
  Elevers trivsel i folkeskolen er stigende

  Den anden nationale måling af elevernes trivsel i folkeskolen er gennemført i foråret 2016. Hent rapporten her.

 • 31.05.16 Ledelse
  Samlet forsinkelse på over 10 år: Roskilde klager over styrelse

  626 uger. Så længe har Arbejdsskadestyrelsen foreløbig overskredet sagsbehandlingstiden for femten borgere i Roskilde Kommune. Det koster millioner og usikkerhed hos borgerne, og nu vil kommunen ikke finde sig i det længere. Ifølge kommunen er det en generel problemstilling over hele landet.

 • 01.02.16 Infrastruktur
  Udflytning: Færdselsstyrelsen åbner i Ribe

  Mandag den 1. februar 2016 indledes regeringens udflytning af statslige arbejdspladser for alvor, når Færdselsstyrelsen slår dørene op til sine nye lokaler i Ribe. Statsminister Lars Løkke Rasmussen og transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt forestår åbningen.