Sendte 1135 arbejdere i døden: Nu er 38 er tiltalt for drab efter fabrikskollaps

I alt 41 personer står anklaget i forbindelse med sammenstyrtet klædefabrik i 2013, hvor 1135 mistede livet. Se VIDEO om tragedien her.

Tre år efter den værste arbejdsulykke i Bangladeshs historie er 38 personer officielt blevet tiltalt for drab.

Det har en domstol besluttet, skriver en række medier, heriblandt Reuters og The Guardian.

Med de nye anklageskrifter på bordet er i alt 41 mennesker blevet tiltalt for deres rolle i sagen om Rana Plaza-bygningen, der i 2013 styrtede sammen.

Etagekomplekset husede en klædefabrik, og 1135 tekstilarbejdere blev dræbt i ulykken.

De 38 personer er mandag blevet tiltalt for drab, mens yderligere tre personer er tiltalt for at have hjulpet fabrikkens indehaver, Sohel Rana, med at flygte efter ulykken. Det oplyser den offentlige anklager Abdul Mannan ifølge The Guardian.

Sohel Rana blev anholdt efter fire dage på flugt. Han forsøgte angiveligt at krydse grænsen til Indien.

Fabrikken nær Bangladeshs hovedstad, Dhaka, var bygget på en sumpet grund, og tragedien førte til massive krav om større sikkerhed og bedre arbejdsforhold i det tilbagestående land.

Undersøgelser har vist, at arbejderne blev tvunget ind i bygningen for at arbejde, selv om der dagen før var opdaget store sprækker i fabrikkens mure.

35 ud af de 41 tiltalte har i retten erklæret sig uskyldige i anklagerne, oplyser anklager Abdul Mannan ifølge Reuters. De resterende seks personer er fortsat på flugt.

De drabsanklagede risikerer dødsstraf, hvis de bliver kendt skyldige.

Det juridiske efterspil er tidligere blevet anset for at være usædvanligt, da erhvervsledere i Bangladeshs tekstilbranche som regel går ustraffet fra de ulykker, der sker på deres fabrikker.

Omkring fire millioner mennesker arbejder i tekstilindustrien i Bangladesh. Nogle tjener kun omkring 260 kroner om måneden.

 

Emneord: Bangladesh, Fabriksarbejdere, Tekstilfabrikker, Udland, Uge 29
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også