SF foreslår nyt Integrationsministerium

SF's formand, Pia Olsen Dyhr, foreslår i avisen Information at oprette et nyt Integrationsministerium.

Formand for SF Pia Olsen Dyhr ønsker at opdele modtagelsen af asylansøgere fra integrationsindsatsen, hvis rød blok vinder det kommende folketingsvalg. Det fortæller hun i et interview med Information.

Hun mener, at det store fokus på stramninger, der har domineret flygtninge- og indvandrerpolitikken de seneste år har stået i vejen for en ordentlig integrationsindsats.

Få overblik fra DenOffentlige

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

- Når vi hele tiden taler om stramninger, og fokus ligger på "dem og os", så er det klart, at integrationen har svære kår, siger Pia Olsen Dyhr til avisen og fortsætter:

- Selvfølgelig skal vi tale om alt det, der er svært, og alle integrationsudfordringerne - alt andet ville være at gentage fortidens fejl - men vi skal også huske tydeligt at sige, at det kan lade sig gøre at skabe en god integration.

I 2001 oprettede daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) for første gang et integrationsministerium. Det blev nedlagt i 2011 af S-R-SF-regeringen og oprettet igen af Lars Løkke Rasmussen (V) i 2015 som Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Det tager sig af både asylansøgere og af integrationen af dem, der er blevet del af det danske samfund.

Et ministerium kun med fokus på integration vil ifølge SF's formand give indsatsen "selvstændige muskler". Asylbehandlingen skal overtages af Justitsministeriet.

Ifølge Information bakker Enhedslisten op om idéen mens Socialdemokratiet erklærer sig enig i formålet med tanken uden at ville kommentere på specifikke planer.

Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen er uenig.

- Det er bestemt ikke vores kop te, al den stund at vi slet ikke synes, at de skal integreres - de skal sendes hjem, siger han til Information.

Inger Støjberg (V) har været udlændinge- og integrationsminister siden 2015. Det første år bød posten også på titlen af boligminister.

/ritzau/

Emneord: Integration, Integrationsministeriet, Integrationspolitik, SF, Pia Olsen Dyhr, 150818, Ny regering, FV2019
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 15.08.18 Eugen pedersen
  Flygtninge

  Aldrig før har Danmark været så emsige omkring flygtninge, vi har haft en SORT regering som bare ikke ville disse mennesker noget godt, de er blevet svinet til fra dag et, det kan Danmark ikke være bekendt. Under krigen var det jøderne der blev forfulgte, nu er det muslimerne der skal "slagtes"føj for fan... siger jeg bare, vi har råd til mere.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 15.05.19 Infrastruktur
  Landdistrikter: Udflytning har været uden betydning

  - På grund af fortsat centralisering og besparelser på uddannelsesområdet har vi ikke set den positive effekt som forventet, siger Landdistrikternes formand om udflytning. Balance i landet har lange udsigter, konkluderer kommunalforsker.

 • 23.04.19 Sundhed
  Skovhus Privathospital bliver landsdækkende

  Danmarks største psykiatriske privathospital Skovhus Privathospital mærker stigende efterspørgsel på behandling og udredning fra patienter i hele landet. Derfor åbner hospitalet nu en klinik på Fyn og en i Aalborg.

 • 27.03.19 Infrastruktur
  Regeringen og DF: Kommuner skal overtage al kollektiv trafik

  Kommunerne overtager ansvaret for den regionale trafik som følge af regeringens og Dansk Folkepartis aftale om en sundhedsreform. Dermed bliver organiseringen af den lokale og regionale trafik forenklet, og beslutningerne træffes tættere på borgerne.

 • 22.02.19 Velfærd
  Bliv klar til valgdebat: Ove Kaj P og Jørn Henrik P i samtale om velfærd

  PODCAST: "Mennesket er ikke så rationelt som økonomer gerne vil gøre det til. Vi er kortsynede," siger Jørn Henrik Petersen. "Politikerne vil fortsætte centraliseringen, for det er en forudsætning for fremtidens velfærdsstat," siger Ove Kaj Pedersen. Hør tredje del af Nick Allentofts velfærdsdebat med de to professorer.

 • 14.12.18 Politik
  Borgmester lancerer integrationspolitik: Det er københavnernes politik

  Med Københavns nye integrationspolitik vil kommunen fremover investere i integration, sætte målrettet ind med det der virker og have mere langsigtede indsatser. Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) mener, at integrationspolitikken skal tilbage til kernen.