Foto: Steen Brogaard

SF'ere vil i regering igen

Et flertal af SF'erne støtter formand Pia Olsen Dyhrs ambition om at få partiet i regering.

SF skal i regeringen igen. Det har været budskabet fra Pia Olsen Dyhr, lige siden SF gik ud af regeringen, og det ser ud til, at et flertal af SF'erne bakker op om deres nye formands mål.

- Det er jo der, magten er, det er der, man er med til at bestemme, siger Thorfinn Branderup Johansen, der er lokalformand i Helsingør.

- Det er udmærket at være støtteparti, men det er da bedre at have ministerposter, fortsætter han.

Ritzau har foretaget en rundspørge blandt 231 lokalformænd, byrådsmedlemmer og regionsrådsmedlemmer. 102 har svaret, og ud af dem erklærer 90 sig enige i, at SF skal gå efter at komme i regering igen.

Selvom SF har haft to meget turbulente år i regering, hvor partiet blev reduceret til en tredjedel i meningsmålingerne, så mener 31 af SF'erne, at partiet allerede kan komme i regering igen ved næste folketingsvalg.

45 vurderer, at SF sandsynligvis må vente fem til 10 år.

Efter et par folketingsvalg kan der være realistisk, mener Charlotte Broman Mølbæk, byrådsmedlem i Randers.

- Men vi skal være mere sikre indadtil, før vi går ind i et regeringssamarbejde. Det er jo unægtelig nemmere at være i opposition end at skulle indgå nogle kompromiser, som man ikke er helt så glad for, siger hun.

Regeringsdeltagelse er et af de emner, der skal diskuteres på SF's landsmøde i weekenden. I et udkast til en udtalelse, som ventes at blive vedtaget, bliver det slået fast, at SF skal i regering igen, hvis partiet bliver styrket.

Elisabet Svane, politisk kommentator fra Fyens Stiftstidende, vurderer, at det er sandsynligt, at SF kommer i regering igen.

- Jeg tror ikke, det sker ved næste valg. Jeg tror ikke, SF er klar, og jeg tror absolut heller ikke, at S og R er klar. Men jeg hører heller ikke til dem, der mener, at der går 50 år. Det kan godt ske i min levetid, og jeg er 51, siger hun.

/ritzau/

 
Emneord: SF, Regering, Pia Olsen Dyhr
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 24.11.17 Infrastruktur
  Et enigt Folketing står bag nyt bevillingssystem for de videregående uddannelser

  Med aftalen er der enighed om at gennemføre en reform af bevillingssystemet for de videregående uddannelser. Læs hele aftalen her.

 • 03.06.16 Politik
  Bredt forlig om gymnasiereform

  Reform af de gymnasiale uddannelser vil ruste Danmarks studenter til at møde de krav, der venter dem i deres videre uddannelse og tilværelse, og på et arbejdsmarked, der fremover stiller endnu større krav til den enkelte. Hent aftale teksten her.

 • 26.08.14 Politik
  Finanslovforslag 2015: Flere job

  Selvom det går fremad med dansk økonomi er vi ikke helt ude af krisen endnu. Derfor skubber regeringen forsat bag på økonomien blandt andet ved at fastholde det historisk høje niveau for offentlige investeringer i fx nye veje og broer, opførsel af nye supersygehuse eller renovering af skoler. Og beskæftigelsen er på vej op.

 • 26.08.14 Velfærd
  Finanslovforslag 2015: Bedre velfærd

  Med forslaget til finanslov prioriterer regeringen den fælles velfærd. Der er blandt andet afsat penge til et massivt løft af behandling af kræft og kroniske sygdomme, og der over 2 mia. kr. til psykiatrien. Her kan du læse mere om regeringens fokus på mere velfærd.

 • 26.08.14 Velfærd
  Forslag til finanslov: Et stærkere fællesskab

  Bedre velfærd, flere job og styr på økonomien. Det er nøgleordene for regeringens forslag til finanslov for 2015.