Sikkert genvalg til Ombudsmanden

Et enstemmigt Folketing har tirsdag genvalgt Jørgen Steen Sørensen som Folketingets Ombudsmand.

Siden 1. februar 2012 har Folketingets Ombudsmand heddet Jørgen Steen Sørensen, og det hedder ombudsmanden også fremover.

Tirsdag er Jørgen Steen Sørensen nemlig blevet genvalgt til posten af et enstemmigt Folketing, oplyses det i en pressemeddelelse. 

Folketingets Ombudsmand, som er jurist og valgt af Folketinget til at behandle klager over offentlige myndigheder, skal vælges efter hvert folketingsvalg.

Ombudsmanden kan kritisere og anbefale myndigheder at behandle en sag igen og eventuelt ændre deres afgørelse. Ombudsmanden kan dog ikke selv træffe afgørelser. 

Senest har ombudsmanden rejst en sag om Venstre-regeringens meget omtalte flygtningeannoncer, der er blevet trykt i libanesiske aviser. Sagen er rejst, fordi annoncerne beskyldes for at være vildledende.

De seneste par år har ombudsmanden modtaget 4.000-5.000 klager årligt fra borgere, der mener, at en myndighed har begået fejl.

/ritzau/

Emneord: Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, Ombudsmanden
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 24.09.20 Ledelse
  Lederne udsteder løfte om nultolerance over for sexchikane

  Lederne har i dag indrykket helsidesannoncer i en række aviser som led i en kampagne mod sexchikane. Ledere opfordres til at skrive under på et løfte om nultolerance over for sexchikane.

 • 13.08.20 Ledelse
  Giv nu mellemlederne plads til at lede!

  Mellemledere ender i stigende grad som administratorer af regler og retningslinjer i stedet for at udføre det, de egentlig er ansat til, nemlig: ledelse. Udviklingen gør dem til et unfair symbol på et voksende bureaukrati og går ud over alt fra medarbejdere til virksomhedens resultater, mener Henrik Jespersen, der har været leder og ledelseskonsulent i over 25 år og nu er aktuel med bogen ‘Kontrol er let, ledelse er svært – en håndbog til mellemlederen’.

 • 09.08.17 Ledelse
  Ombudsmanden: Myndigheder skal have overblik over fakta, før de træffer afgørelse

  ”Det er et grundlæggende princip i den offentlige forvaltning, at en myndighed har pligt til at undersøge en sag tilstrækkeligt, så den kan træffe den rigtige afgørelse,” siger ombudsmand Jørgen Steen Sørensen efter en konkret sag.

 • 30.09.15 Ledelse
  Ombudsmanden: Region Hovedstaden krænkede læges ytringsfrihed

  Det var "meget kritisabelt" da Region Hovedstaden forsøgte at lukke munden på en kritisk læge i forbindelse med akuttelefonens lancering. Det skriver Ombudsmanden i denne pressemeddelelse.

 • 21.03.13 Velfærd
  Ny kritik fra ombudsmanden i sag om socialbedrageri

  I forlængelse af en meget omtalt sag fra Sorø fra foråret 2012 kritiserer Ombudsmanden på ny den måde, som en kommune og et socialt nævn har behandlet en sag om socialbedrageri på.