Sikkert genvalg til Ombudsmanden

Et enstemmigt Folketing har tirsdag genvalgt Jørgen Steen Sørensen som Folketingets Ombudsmand.

Siden 1. februar 2012 har Folketingets Ombudsmand heddet Jørgen Steen Sørensen, og det hedder ombudsmanden også fremover.

Tirsdag er Jørgen Steen Sørensen nemlig blevet genvalgt til posten af et enstemmigt Folketing, oplyses det i en pressemeddelelse. 

Folketingets Ombudsmand, som er jurist og valgt af Folketinget til at behandle klager over offentlige myndigheder, skal vælges efter hvert folketingsvalg.

Ombudsmanden kan kritisere og anbefale myndigheder at behandle en sag igen og eventuelt ændre deres afgørelse. Ombudsmanden kan dog ikke selv træffe afgørelser. 

Senest har ombudsmanden rejst en sag om Venstre-regeringens meget omtalte flygtningeannoncer, der er blevet trykt i libanesiske aviser. Sagen er rejst, fordi annoncerne beskyldes for at være vildledende.

De seneste par år har ombudsmanden modtaget 4.000-5.000 klager årligt fra borgere, der mener, at en myndighed har begået fejl.

/ritzau/

Emneord: Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, Ombudsmanden
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også