Skatteeksperter: Glem særlove mod skattely

»I forhold til skattelovgivningen er det mit indtryk, at Danmark stort set har gjort alt, hvad man kan gøre,« siger Lars Koch fra IBIS til Information. Eksperter bakker op.

Forud for en høring i dag i Folketinget om skattely erklærer flere skattekyndige sig enige med skatteminister Karsten Lauritzen, der har peget på internationale løsninger frem for dansk særlovgivning. Det skriver Dagbladet Information.

Skattely - læs det væsentligste her

Skattely og de mennesker, der bruger skattely, er jaget vildt efter et gigantisk internationalt læk. Følg udviklingen her. 

Skatteministeren skal ikke forvente en byge af forslag til konkrete nye skattelovsinitiativer, når Folketingets Skatteudvalg i dag har afsat formiddagen til en offentlig høring i kølvandet på afsløringerne om danske bankers samarbejde med advokatselskabet Mossack Fonseca i Panama om oprettelse af skattely for en række kunder.

På forhånd har regeringen afvist at ville indføre en selvstændig paragraf i straffeloven om rådgivning om skatteunddragelse, således som bl.a. Enhedslisten med støtte fra Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne har luftet. Skatteminister Karsten Lauritzen har udtalt, at han gerne vil lytte til »gode forslag« på høringen, selv om han vil arbejde mere internationalt »og i mindre omfang nationalt med særregler«, som han har udtrykt det over for fyens.dk

Den strategi tilslutter to af oplægsholderne på høringen sig. Det skriver Dagbladet Information.

»Jeg er langt hen ad vejen enig med ministeren. Der er sket rigtig meget på skatteområdet. For 10 år siden var der stort set ingen risiko for at blive snuppet. Siden er der gennem EU, OECD og G20 lavet en række tiltag,« siger Niels Johannesen, som er lektor i økonomi med speciale i skattely ved Københavns Universitet, til Information.

»Prikken over i’et kommer først om to-tre år, når der kommer automatisk informationsudveksling med en lang række skattely. På det tidspunkt får vi det, som skatteeksperter har efterlyst, og så bliver skattereglerne så gode, at det er svært at se, hvad der kunne gøres bedre,« siger han.

Også Lars Koch, programchef i bistandsorganisationen IBIS, skal holde oplæg, og også han tilslutter sig ifølge Information ministerens vurdering.

»I forhold til skattelovgivningen er det mit indtryk, at Danmark stort set har gjort alt, hvad man kan gøre,« siger han, men tilføjer dog om et eventuelt rådgiveransvar, at netop rådgiverne er »ondets rod i mange af de ting, der foregår. Derfor er det værd at undersøge, om man kan skærpe lovkrav til rådgiverne, der helt tydeligt har svært ved selv at få etikken på plads.«

Læs hele historien her: https://www.information.dk/indland/2016/04/skatteeksperter-behov-saerlov...

Emneord: Skattely, Skattelovgivning, Lars Koch, Ibis
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 08.06.20 Politik
  Lønkompensationsordningen skal udfases

  Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om en udfasning af den midlertidige lønkompensationsordning for lønmodtagere frem til og med 29. august. Herefter ophører ordningen.

 • 02.06.20 Politik
  Så meget har regeringen sparet på konsulenter

  Regeringen, KL og Danske Regioner er som en del af økonomiaftalerne for 2021 blevet enige om, at forbruget af eksterne konsulenter i kommuner og regioner er for højt og skal nedbringes. Dermed er der nu under et år efter regeringens tiltrædelse aftalt eksterne konsulentbesparelser i den offentlige sektor på i alt 2 mia. kr. årligt. To tredjedele af regeringens ambition om årlige konsulentbesparelser på 3 mia. kr. er således nået.

 • 29.05.20 Politik
  Beskæftigelsesministeren: Vi må forvente, at flere vil miste jobbet, når hjælpepakkerne udløber

  De officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viser en stigning i ledigheden på 35.500 fuldtidspersoner i april 2020. Ledigheden er på 152.800 fuldtidspersoner svarende til 5,4 procent af arbejdsstyrken. Stigningen i ledigheden overstiger langt de stigninger, vi så i begyndelsen af 2009, hvor ledigheden steg allermest som følge af finanskrisen. Ledigheden er i alt steget med 49.400 i marts og april.

 • 24.02.15 Politik
  Silkeborg lægger afstand til firmaer i skattely

  Bred tilslutning i Silkeborg Byråd til, at Silkeborg Kommune ”ønsker” og ”skal tilstræbe at undgå” at handle med selskaber og firmaer, som benytter skattely.

 • 19.12.14 Politik
  Politisk aftale om skattelypakke på erhvervsområdet

  Regeringen, V, DF, SF, EL, og K har i dag indgået aftale om styrket indsats mod skattely på erhvervsområdet.