Skattekommissionen bliver rekorddyr

Kommissionen, der skal undersøge de sidste mange års skandaler i Skat, kommer til at koste mere end 300 millioner kroner. Enhedslisten mener, pengene er godt givet ud.

308 millioner kroner. Det er budgettet for den kommission, der skal undersøge problemerne i Skat siden 2002. Det fremgår af et budgetoverslag fra Justitsministeriet, skriver Radio24syv. 
Hvis beløbet ender på 308 millioner kroner, vil kommissionsundersøgelsen blive den med afstand dyreste i danmarkshistorien af sin slags. Til sammenligning kostede den hidtil dyreste kommissionsundersøgelse i Danmark – PET-kommissionen – 77 millioner kroner.

Budgetoverslaget er beregnet for en periode fra 2017 til 2024 og inkluderer løn til kommissionsmedlemmerne, sekretariatsbetjening, udgifter til bisidderadvokater til afhøringer, husleje og øvrige driftsudgifter. Udgiften til bisidderadvokaterne er den største post og er beregnet til 130 millioner, men betegnes som usikker og må ”anses som værende i den høje ende af den forventede udgiftsniveau for kommissionen,” fremgår det af budgetudkastet, skriver Radio24syv.

Historierne om Skat

Læs meget mere om skandalerne og planerne med Skat på tema-siden her. 

Kommissionen, der blev nedsat af et bredt flertal i Folketingets i juli 2017, skal blandt andet undersøge forvaltningen af inddrivelsesområdet, herunder det skandaleramte inddrivelsessystem EFI, sammenlægningen af det statslige og kommunale inddrivelse i SKAT og sagen om fejlagtig udbetaling af udbytteskat for milliarder af kroner.

Enhedslistens skatteordfører Rune Lund havde forventet, at kommissionen ville blive den dyreste i historien, men det er nyt for ham, at budgettet er så højt.
”Jeg havde regnet med, at det ville være omkring 80 millioner, så jeg er overrasket over, at det er så højt,” siger han til Radio24syv.

Rune Lund er dog ikke skræmt af beløbets størrelse:

”Vi skal have placeret et politisk ansvar hos de politikere, der har ødelagt og sparet Skat i stykker, så milliarderne er fosset ud af statskassen. Set i det lys så kan det ende med at være en rigtig god investering, hvis vi kan få nogle brugbare konklusioner ud af kommissionens arbejde,” siger Rune Lund til Radio24syv. 

Emneord: Skattesagskommission, Kommissioner, Ledelsesavisen, 201018, Skat
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også