Skatteminister: Gæld for 14 milliarder sløjfes måske

Efter flere års problemer med inddrivelse må Skat måske opgive at inddrive 14 milliarder, siger minister. Opsplitning af Skat, nye it-systemer og op mod 2000 nye medarbejdere. Det er hovedpunkter i ny skatteplan.

Op mod 14 milliarder kroner i gæld til det offentlige bliver måske aldrig opkrævet.


Sådan lyder det fra skatteminister Karsten Lauritzen (V) ved præsentationen af en ny plan, der skal rettet op på Skat.

- Jeg kan ikke afvise, at vi kommer til at afskrive gæld for op mod 14 milliarder kroner, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V), der kalder det "bedrøveligt".

- Det er penge, som det ikke kan betale sig at drive ind, fordi det vil være for dyrt for samfundet at gøre, siger Karsten Lauritzen.

Skatteplan skal opbygge nyt Skat

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har fredag præsenteret en plan, der lægger op til at organisere skattevæsenet i Danmark på en helt ny måde.
 
- Skat, som vi kender det i dag, vil i løbet af de næste år blive delt op i mindre styrelser. Blandt andet toldstyrelse, udviklingsstyrelse, inddrivelsesstyrelse og vurderingsstyrelse, siger Karsten Lauritzen.
 
Samtidig tilføres Skat 6,8 milliarder kroner. Pengene skal gå til it og rekruttering af op mod 2000 nye folk frem mod 2020. 
 
Det skal rette op på flere års skandaler, som har kostet danske skatteydere milliarder af kroner.
 
- Danskernes tillid til Skat er stærkt faldende, lyder det fra Karsten Lauritzen ved præsentationen, hvor han tilføjer:
 
- For 336 dage siden stod jeg samme sted, som jeg står i dag, og præsenterede en handlingsplan, der var et forsøg på at rette op på nogle ting i Skat.
 
- Jeg gjorde det klart, at "Skat ud af krisen" ikke var nogen mirakelkur. Det var en kriseplan. 
 
- Det seneste år har vi kigget ind i Skats maskinrum, og det står klart, at udfordringerne er endnu større, end vi havde overblik over sidste år, siger Karsten Lauritzen.
 
Uden planen var der lagt op til 1000 færre ansatte i Skat i 2020. Med ansættelsen af 2000 nye medarbejdere ender Skat samlet med at få tilført 1000 ekstra ansatte. 
 
Som en del af planen skal Skat samtidig deles op i række mindre styrelse med større fokus på de enkelte kerneopgaver i skatteforvaltningen.
 
Skatteministeren lægger op til, at mindst én af de nye styrelser får til huse uden for hovedstadsområdet.
 
- Det er regeringens ambition, siger han. 
 
Ifølge planen skal der allerede i 2017 etableres selvstændige styrelser for de tre kerneområder - ejendomsvurdering, inddrivelse og told.
 
De mere specialiserede styrelser skal give mulighed for at styrke fagligheden på de enkelte områder, mener regeringen. 
 
Formålet er samtidig at give "et større ledelsesmæssigt fokus" og en "mere klar ansvarsfordeling" i forhold til de enkelte områder i skatteforvaltningen.
 
De øvrige dele af det nuværende Skat - herunder kundeservice og kontrol - drives midlertidigt videre. 
 
I starten af 2017 vil der være udarbejdet et grundlag for at vurdere, hvordan forretningsområderne skal organiseres. Det skal afgøre, om områder som personskatter, erhvervsskatter og motor ligeledes bør etableres som selvstændige styrelser.
 
Emneord: Skat, Karsten Lauritzen, Inddrivelse, Skandaler
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 27.08.16 Helle
  Få pengene inddrevet

  Det er helt nødvendigt at få de penge inddrevet, ansæt en task force blandt de 1000 nye medarbejdere, som arbejder sammen med specialister og politi, der ved noget om økonomisk kriminalitet. Men ikke mange advokater, for de lever alt for godt af at rydde op - det ser vi med bankerne hvor advokater i finansiel stabilitet er blevet mere end millionærer.
  14 mia - vi kunne have bygget 3 supersygehuse. Vi kunne have et bedre sundhedsvæsen, vi kunne pleje syge borgere på sygehuse og i Hjemmesygeplejen. Vi kunne have langt mere velfærdsteknologi i hjemmeplejen.
  Man svigter borgerne, efterlønnen er snart udfaset, her kunne man også være brugt. Staten lavede en aftale om efterløn, som vi har indbetalt til. Den lod man stort set forsvinde, den kunne man igså have ladet bare nogle mia til at bevare. Istedet har man sendt mia og atter mia ud af landet. Hvor må der være mange der har røde ører blandt politikerne, for de har ansvaret for de beslutninger som de har taget. De politikere, der har taget de beslutninger bør fyres. Find ud af hvem de er, fratag dem deres pension som de får resten af livet. Start med Anders Fogh som vist startede minimalstaten. Det er jo muligt at finde frem til dem alle, find ud af hvem der stemte for besparelserne i gennem årene.
  Tag og fyr alle direktører og chefer, der ikke har gjort opmærksom på at det er den forkerte vej at gå. Det er netop det der gør voresziffentlige system så sygt, at INGEN tør jo sige noget eller protestere uden at det får konsekvenser for dem. Politikere og direktører er dem der skaber det miljø, hvor ingen tør sige sin faglige mening om hvilke konsekvenser de store besparelser får.
  Den næste sektor, som kommer til følge i SKATs sørgelige spor er sundhedsområdet, både det primære ig sekundære område, der er tale om sygehusene, hjemmepleje og HJEMMESYGEPLEJEN. De praktiserende læger skal nok klare sig økonomisk, men der vil nok være fætter læger det ønsker at være praktiserende læger, med det bøvl der er.
  Så kom i gang med at inddrive alle de penge, som nogen har stjålet fra os lovlige borgere, der bliver plukket i skat, moms, boligskatter, og urimelige afgifter.
  Nedsæt momsen på børnetøj, drop alle de forskellige check (børne og ældrecheck), nedsæt i stedet prisen på daginstitutioner og ældre på plejehjem.
  Og så tænk nyt. Men inddriv pengene, det svarer jo til at drabsmænd ikke skal forfølges og have deres straf.
  Kom i gang.

 • 26.08.16 Anders K
  Inddrivelse opgives

  For de mennesker, der har snydt med forsæt, må dette være en fantastisk nyhed, hvis den ellers holder stik.

  For alle os andre, der ikke kunne drømme om at snyde i skat, er det en mavepuster til retfærdighedsoplevelsen i en velfærdssamfund, hvor ressourcerne i forvejen er for små til at varetage selv de væsentligste opgaver for de svageste borgere, mens politikerne slås om hvem, der har ansvaret for tilsidesættelsen af borgenes retskrav på en ordentlig behandling.

  Jeg undrer mig over, at det skulle være for dyrt at inddrive så mange mia. Har vi råd til at lade være? Og hvem får gavn af beslutningen, hvis det ikke sker?

  Som selvforskyldt skattelydig borger fristes man til at spørge, om det er muligt at politisk exil på Cayman Island?

  God weekend!

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også