Skoleleder fyret: Ignorerede årelange advarsler om sexkrænker

En undersøgelse fra Odense Kommune viser, at forældre i en årrække forsøgte at advare om sexkrænker.

En mangeårig tidligere skoleleder og nuværende souschef på Stige Skole i Odense er blevet indstillet til afskedigelse.
Det sker efter, at en 55-årig tidligere SFO-pædagogmedhjælper på skolen i december blev dømt for, gennem en periode på 18 år, at have krænket 22 piger.


Under retssagen kom det frem, at flere forældre havde mistanke til overgrebene. De bad derfor skolens ledelse om at reagere. Det skete ikke, og derfor indledte Odense Kommune en undersøgelse af sagen.

- Jeg kan sige så meget, at vi har fået bekræftet billedet af, at flere forældre over en lang årrække har forsøgt at få ledelsen til at tage deres henvendelser om mulige overgreb alvorligt, uden at der tilsyneladende skete noget. På den baggrund har jeg konkluderet, at vi ikke længere kan have tillid til den involverede leder og at vi derfor ophører samarbejdet, siger Nikolaj Jørgensen, der er skolechef i Odense Kommune.

Onsdag aften blev forældrene på skolen orienteret om beslutningen, og nu venter et arbejde med at genoprette lokalsamfundets tillid til skolen.

- Vi er dybt berørte over, at børnene i deres skole har oplevet så alvorlige krænkelser og tillidsbrud. Det er min opfattelse, at skolens personale og skolens forældre trods det meget alvorlige forløb hele tiden har haft et tæt og tillidsfuldt samarbejde, siger Nikolaj Jørgensen.

Ingen retssag i vente

Selvom den tidligere skoleleder har haft viden om forældrenes mistanke, vurderer Nikolaj Jørgensen, at den tidligere skoleleder ikke har gjort noget strafbart.
- Forud for retssagen er der foregået en langvarig politimæssig efterforskning, hvor mange af de samme oplysninger også er kommet frem. Jeg har derfor tillid til at Fyns Politi eller anklagemyndigheden ville have undersøgt det nærmere, hvis de havde haft mistanke om, at der er foregået noget strafbart, siger han.


Derfor kan sagen nu betragtes som afsluttet, og derfor gælder det for skole, kommune og forældre om at få genoprettet tilliden.
- Jeg har tillid til den måde, forvaltningen har håndteret sagen på. Det afgørende for mig er, at forældre til børn i Odense kan have fuld tillid til, at deres børn er i trygge hænder både i dagtilbud og på skoler, siger Susanne Crawley Larsen (R), rådmand for Børn- og Ungeforvaltningen i Odense.

Hele historien hos DR Fyn

Emneord: Odense Kommune, Susanne Crawley Larsen, Skoleledelse, Skoleavisen, Seksuelle krænkelser, 250118
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også