Skoleledernes formand Anders Balle genopstiller ikke

Skolelederforeningens formanden genopstiller ikke til posten, som han har siddet på siden 2007.

Skolelederforeningen skal vælge ny formand til næste år. Anders Balle, der har været formand for foreningen de sidste seks år, genopstiller nemlig ikke.

Det meddeler foreningen på sin hjemmeside.

27. marts skal skolelederne vælge ny formand på et repræsentantskabsmøde. Næstformand Claus Hjortdal har allerede meddelt, at han stiller op til posten som formand. Han har været næstformand, siden de to skolelederforeninger fusionerede i 2007.

Skolelederforeningen blev skabt i 2007, da Danmarks Skolelederforening og Lederforeningen under Danmarks Lærerforening fusionerede. Ved den lejlighed blev både Anders Balle og Claus Hjortdal valgt til deres poster.

Der var kun en kandidat til begge poster. Skolelederforeningen er en fagforening for alle skoleledere ansat i den danske folkeskole som skoleinspektører, viceskoleinspektører og afdelingsledere.

Skolelederforeningen er en del af Lærerforeningen. Tidligere i år skabte lockouten splittelse mellem lærere og skoleledere, og det fik Anders Balle til at true med at afbryde relationen mellem de to foreninger.

Med regeringens indgreb i lærerkonflikten tidligere i år fik skolelederen fuld ret til at bestemme, hvordan tid til undervisning og forberedelse skal fordeles hos den enkelte lærer.

Men lederne mener, at Lærerforeningen satte spørgsmålstegn ved deres kompetencer i løbet af konflikten.

/ritzau/

 

Emneord: Skolelederforeningen, Anders Balle, Claus Hjortdal, Danmarks Lærerforening
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også