Skuffede arbejdsgivere håber på gode EU-aftaler efter nej

Erhvervsorganisationer opfordrer politikerne til at stå sammen for at sikre de bedst mulige vilkår for Danmark

Et dansk nej til at omdanne retsforbeholdet til en tilvalgsordning er dårligt nyt for danske virksomheder, lyder det fra erhvervsorganisationerne Dansk Erhverv og Dansk Industri, som begge i løbet af valgkampen har anbefalet vælgerne at stemme ja.

Derfor lyder opfordringen fra arbejdsgiverne nu, at regeringen må sætte alt ind på at få forhandlet nogle gode løsninger hjem for Danmark i EU.

- Vi håber selvfølgelig, at regeringen vil bidrage til at få forhandlet nogle rigtig gode aftaler hjem for 14 af de 22 retsakter, som har direkte betydning for dansk erhvervsliv, siger Jens Klarskov, administrerende direktør i Dansk Erhverv, til Ritzau.

- For festen er jo ikke slut nu. Danske virksomheder har jo stadig brug for smidig gældsinddrivelse, og at konkurser behandles ens i Europa, tilføjer han.

Samme melding lyder fra Karsten Dybvad, Dansk Industris administrerende direktør.

- Vi har en klar forventning om, at politikerne på tværs af partier nu står sammen om at få de bedst mulige vilkår forhandlet hjem til Danmark. 

- Det arbejde vil vi fra DI’s side selvfølgelig også yde vores bidrag til, således danske virksomheder og Danmark stilles bedst muligt i Europa, siger Karsten Dybvad i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Emneord: Karsten Dybvad, Folkeafstemning, Afstemning om retsforbehold, Dansk Industri, Jens Klarskov, Dansk Erhverv
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 11.03.20
  OK20: Ny overenskomst for vikarer

  FOA og Vikarbureauernes Brancheforening har tirsdag skrevet under på aftale, som giver vikarer på plejeområdet mere i løn og pension.

 • 10.03.20 Infrastruktur
  Dansk Industri: Høj dansk CO2-afgift vil skade klimaet og gøre Danmark fattigere

  Klimarådet har i dag afleveret sit bud på, hvordan Danmark skal komme i mål med ambitionen om at nedbringe den danske CO2-udledning med 70 pct. i 2030. Fundamentet i Klimarådets anbefalinger er en høj dansk CO2-afgift på 1.500 kr. pr. ton – det er ifølge DI ikke vejen frem, fordi det vil skade den grønne omstilling, koste job og gøre vores samfund fattigere. Det er afgørende, at målet om de 70 pct. nås ved at udvikle - og ikke afvikle - Danmark, mener DI.

 • 25.10.17 Velfærd
  DI: Tiltrængt fokus på borgernes frie valg

  Regeringen har i dag præsenteret sit udspil til at styrke og udvide borgernes frie valg. DI er tilfredse med, at regeringen skærper fokus på borgernes frie valg, som på flere områder i dag ikke fungerer godt nok.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.

 • 29.11.16 Velfærd
  Markante stordriftsfordele ved Facility Management

  Der er stadig større efterspørgsel på Facility Management, hvor flere støttefunktioner integreres i én samlet løsning. Flere offentlige myndigheder har allerede haft en række erfaringer med Facility Manangement, og det har givet gode resultater.