Slagelse-opposition truer borgmester med retssag

Ovenpå på dom i Randers vil Venstre se ændringer i Slagelse Byråd.

Den tumultariske stemning i Slagelse Byråd bliver nu et spørgsmål om enten et bredt samarbejde eller i sidste ende en retssag.

Det fortæller DR Sjælland.

Få overblik fra DenOffentlige

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

For efter at en dom i Randers i går slog fast, at et flertal ikke som følge af politisk fnidder kan ændre udvalgsstrukturen, så oppositionen pludselig står uden formandsposter, har Venstre i Slagelse bedt borgmesteren om et møde, hvor man får genetableret et bredt samarbejde og får rullet nogen af ændringerne tilbage.

I sidste uge valgte flertallet i Slagelse Byråd nemlig at ændre styrelsesvedtægterne, så oppositionspartierne mistede alle formandsposter i udvalgene, og i starten af marts opsagde borgmester, John Dyrby Paulsen (S), en samarbejdsaftale med oppositionspartierne.

Venstres gruppeformand i Slagelse, Knud Vincent, håber ikke, det bliver nødvendigt med en retssag i Slagelse, men det kan blive nødvendigt.

- I aftes sendte vi en invitation til John Dyrby om, at vi skulle sætte os sammen i stedet for at få en opslidende retssag, siger han.

Derved får borgmesteren muligheden for igen at optage det brede samarbejde, for det er det bedste for borgerne, siger Knud Vincent.
Lykkes det ikke, kan det afgøres i retten.

- Ja, det spor vil, vi forfølge, hvis det ikke lykkes at gøre det, der er det bedste for borgerne, siger gruppeformanden til DR Sjælland.

Borgmester, John Dyrby Paulsen (S), vil meget gerne samarbejde, men han kommer ikke til at ændre på styrelsesvedtægterne.

- Styrelsesvedtægterne bliver ikke ændret, men samarbejdet mellem de to blokke er vi altid villige til at drøfte og derunder også, hvad der kan besættes af forskellige udvalgsposter, siger han.

Nu håber borgmesteren bare, at oppositionen reelt vil samarbejde, og at det hele ikke bare er et pressestunt.
John Dyrby Paulsen (S) vil dog tage det med sindsro, hvis det hele skulle ende med en retssag.

- Situationen i Slagelse er helt anderledes, end den har været i Randers, siger borgmesteren

Emneord: Lokalpolitikernes arbejdsvilkår, Slagelse Kommune, John Dyrby Paulsen, Knud Vincent
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også