Maskinelæring og AI i sports betting

Social

02/6/22 3:51

Valdemar Lind

Bettingverdenen er i dag større end nogensinde før. Store nationale som internationale virksomheder sidder tungt på bettingverdenen og tjener store pengebeløb på at udbyde odds til glade spillere.  

Men ved du faktisk, hvordan bettingsiderne bærer sig ad med at skabe odds, som de ender med at vinde på? Og laver de aldrig fejl?  

Her i artiklen kommer du til at læse nærmere om, hvordan spilleverdenen er under en vild forandring, som også kommer spillerne til gode. AI og maskinelæring overtager i stigende grad spilleverdenen, hvad du måske kan få gavn af.  

Beregning af dine odds 

Vi skal skrue tiden meget langt tilbage, før vi finder tiden uden regnemaskiner, som fandt det bedste odds for bookmakerne. Digitale lommeregnere samt moderne software har gjort livet for bookmakerne betydeligt nemmere over de seneste 20-30 år.  

Odds på bettingsider indgår i et stort regneark, hvor regnestykket altid giver bookmakeren en lille fordel. Det er der hverken noget underligt eller skummelt ved. Ligesom på et casino skal huset naturligvis kunne tjene penge på spillet, ellers kan der slet ikke være noget spil.  

I Danmark bruger mange spillere bet 365, fordi vi kender bookmakeren indgående. Mange spillere bruger dog også bet 365, fordi deres odds som hovedregel er højere end på andre spilletjenester.  

Bet 365 har med sine høje odds gjort det mere lukrativt for flere spillere at bruge deres tjeneste. Dermed får de flere spillere, og i sidste ende gør de højere odds altså ikke skade på virksomhedens økonomi - faktisk lige omvendt.  

Mennesket eller maskinen 

Men et stort regneark kan ikke klare hele opgaven. For de forskellige odds skal analyseres, før maskinen kan bestemme, hvordan det specifikke odds kan se ud. Her kommer AI ind i billedet.  

AI er kunstig intelligens. I aktieverdenen kender man allerede meget til den kunstige intelligens. Faktisk klarer AI sig i mange tilfælde væsentlig bedre som investor end sine menneskelige konkurrenter.  

AI er ikke på samme måde præget af følelser, af anelser eller fortællinger. I sportens verden er der ofte meget mere end bare tal, der får bookmakerne til at give bedre odds til en fodboldklub end bare deres foregående kampe.  

For AI hænger det ikke sådan sammen. AI fordres med en masse data om spillere, om tidligere kampe, om indbyrdes opgør, osv. Til sidst kommer AI med sine forudsigelse, som en bookmaker vil gøre. Nu kan den så beregne, hvordan denne forudsigelse skal se ud på din Oddset kupon.  

Fremtidens sportsbetting 

Hvad gør det ved spillet for dig som oddser?  

AI er på nuværende tidspunkt ikke alene om at vurdere, hvem vinderen af alle kampe bliver. Men AI kan faktisk gøre det mere besværligt for dig at bruge din insiderviden i de små opgør. For AI vil kunne beregne mere nøgternt, end hvad bookmakeren på nuværende tidspunkt gør.  

Fra spillerens side er det dog ikke kun skidt - tværtimod. Spillerne kan også benytte udregnende AI-maskiner til at hjælpe dem med at finde de bedste odds, hvor de skal smide deres penge.  

Fremtiden ser fortsat lys ud for de store bettingvirksomheder, særligt med den kunstige intelligens, som nu i højere grad vil hjælpe dem.