"Det, synes vi, er et rigtig dårligt forslag. Det vil være ekstremt dyrt for Danmark," siger fødevareminister Dan Jørgensen.

Socialdemokrater hælder Elbæks 30 timer ned af brættet

Et meget dårligt forslag. Sådan siger S-toppen om forslag om at sænke arbejdstiden til 30 timer ugentligt.

Selvom Alternativets leder, Uffe Elbæk, lægger op til en mere åben og anerkendende tone i dansk politik, så er der ikke meget girafsprog i fødevareminister Dan Jørgensens (S) karakteristik af partiets forlag om at sænke danskernes arbejdstid til 30 timer om ugen.

Læs også: Alternativet vil have arbejdsuge på 30 timer

- Det, synes vi, er et rigtig dårligt forslag. Det vil være ekstremt dyrt for Danmark, siger Dan Jørgensen.


- På trods af, at vi synes, der er mange sympatiske ting at sige om Alternativet, og det er et frisk pust, så må vi sige, at det her forslag kan vi overhovedet ikke støtte.

Tænketanken Kraka har regnet sig frem til, at det vil koste 270 milliarder kroner at sænke arbejdstiden, som Elbæk foreslår.

I dagens udgave af Jyllands-Posten bakker flere økonomer op om Krakas tal, mens Alternatives leder, Uffe Elbæk, forsvarer sig med, at den ugentlige arbejdstid er sænket markant siden 1966.


Og her har Elbæk faktisk en pointe, medgiver Jan Rose Skaksen, der er forskningschef i Rockwoolfonden og tidligere overvismand. For historisk set er danskerne blevet mere og mere produktive, og det giver en velstandsfremgang, som kan veksles til lavere arbejdstid.

Men Dan Jørgensen mener på ingen måde, at noget af den rigdom, danskerne skaber de kommende år, skal gå til at sænke arbejdstiden.

- Vi ser tværtimod en tid, hvor der ikke er guld og grønne skove. Vi kommer til at vende hver eneste krone i fremtiden, siger Dan Jørgensen.

Emneord: Socialdemokratiet, Arbejdsdage, Stresspolitik, Alternativet, FV2015
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 04.03.20 Kommunalt
  Ny udligningsordning: 40 borgmestre sender anbefalinger til Folketinget

  I et åbent brev til regeringen og Folketingets partier kommer 40 borgmestre, Balance Danmark, Landdistrikternes Fællesråd og RimeligUdligning.nu med en række anbefalinger til en ny kommunal udligningsordning. Læs brevet og alle anbefalingerne herunder.

 • 03.03.20 Kommunalt
  Udligningsforhandlingerne: Fælles opfordring fra S-V-borgmestre

  Socialdemokratiet og Venstre må finde hinanden i udligningsforhandlingerne, opfordrer to borgmestre fra hhv. S og V i Furesø og Rudersdal. De to borgmestre har sendt et fælles brev til deres partiformænd med forslag til forbedringer. Udligningsordningen skal give kommuner incitament til at udvikle sig, og den skal sikre en mere ensartet service i kommunerne, mener borgmestrene.

 • 25.02.20 Infrastruktur
  Regeringen: Danmark skal klimasikres bedre

  Danmark er alt for sårbar overfor massivt regnfald. Der skal gang i klimatilpasningen rundt om i landet. Derfor foreslår regeringen en gennemgribende ændring af reglerne, der skal gøre det lettere og billigere at lave tiltag, der kan håndtere de stigende vandmængder og beskytte danskerne mod oversvømmelser ved massiv regn.

 • 20.02.20 Velfærd
  Regeringen har lavet en Robin Hood-model med bind for øjnene

  Gribskovs borgmester Anders Gerner Frost er stærkt forundret over, at den i forvejen økonomisk pressede kommune skal punge ud med yderligere 16 millioner kroner ifølge oplægget til den nye udligningsreform. Derfor har han nu kontaktet statsministeren og indenrigsministeren.

 • 12.06.19 Ledelse
  Stress-forskernes ni anbefalinger til ledere om bedre arbejdsliv

  Otte stress-forskere har samlet ni gode råd til ledere, som gerne vil styrke produktivitet og trivsel for medarbejdere og hjælpe dem til et arbejdsliv i balance. Anbefalingerne er et supplement til arbejdet i regeringens Stresspanel, siger forskerne.