Socialdemokraterne vil sætte F-16-fly ind i Syrien

Det bidrager til Danmarks sikkerhed, hvis F-16-fly får lov at bombe i Syrien, mener Socialdemokraterne.

Fredagens attentater i Paris giver efter Socialdemokraternes mening behov for at slå endnu hårdere ned på Islamisk Stat.

Socialdemokraterne foreslår derfor, at de danske F-16-fly, der i øjeblikket holder pause fra deres mission mod Islamisk Stat i Irak, også får lov til at bombe Islamisk Stats bastioner i nabolandet Syrien, når de igen er kampklare.


- Vi står over for en meget stor trussel fra Isil (et andet ord for Islamisk Stat, red.). Det har vi senest set med de forfærdelige angreb i Paris. Derfor er der brug for, at indsatsen mod terroristerne i Isil forstærkes yderligere, siger politisk ordfører Nicolai Wammen (S).

- Fra dansk side kan vi blandt andet bidrage med vores F-16-fly, når de igen er klar til at blive indsat.

Baggrunden er, forklarer han, at Islamisk Stat både opererer i Irak og Syrien. Og den internationale koalition, som Danmark deltager i, udfører allerede i dag angreb mod IS i Syrien, mens det danske bidrag indtil videre kun er i Irak.

Wammen lægger ikke skjul på, at det er fredagens angreb i Paris, der efter hans mening har tydeliggjort behovet for en forstærket indsats mod IS.

- Det er klart for enhver, at vi står over for en stærk og farlig fjende, som ikke lægger skjul på, at den planlægger yderligere angreb mod Vesten. Derfor er der brug for, at vi i fællesskab med vores allierede kan slå endnu hårdere ned på terroristerne, siger Wammen.

Islamisk Stat har mandag udsendt en ny video med en advarsel til de lande, der deltager i luftangreb i Syrien. Landene risikerer at lide samme skæbne som Frankrig, lyder truslen.

Men Wammen mener ikke, at det vil øge terrorrisikoen mod Danmark, hvis danske F-16-fly begynder at bombe i Syrien.

- Den største risiko ligger i, hvis man ikke hårdt og kontant bekæmper terroristerne.

- Danmark er allerede dybt engageret i kampen mod Isil med de angreb, vi har foretaget i Irak, og vi har trænet irakiske soldater til at bekæmpe terroristerne på landjorden. 

- Så jeg mener, at det vil bidrage til Danmarks sikkerhed, at vi kan bekæmpe terroristerne både i Irak og i Syrien, så de ikke bare kan gemme sig i Syrien for angreb.

Socialdemokraterne ønsker dog ikke at indsætte landtropper mod IS.

/ritzau/

Emneord: F-16, Kampfly, Syrien, Terror, Islamisk Stat
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 13.05.18 Infrastruktur
  Offentligt privat forsvarspartnerskab skaber kampfly-center

  Det er vores ambition, at Haderslev Kommune kan understøtte og samle udvikling og ekspertise indenfor forsvarsindustrien, siger Haderslevs borgmester.

 • 23.09.14 Velfærd
  55 millioner kroner til syriske flygtninge

  Regeringen bevilger yderligere 55 millioner kroner til ofrene for borgerkrigen i Syrien. Her har den militante islamiske gruppe ISIL på få dage gjort situationen endnu mere kaotisk og drevet 100.000 mennesker på flugt.

 • 19.09.14 Politik
  Regeringen skærper indsatsen mod radikalisering og ekstremisme

  Socialminister Manu Sareen og justitsminister Karen Hækkerup præsenterer i dag regeringens nye handlingsplan om forebyggelse af radikalisering og ekstremisme. Regeringen styrker forebyggelsesindsatsen på alle fronter og strammer lovgivningen bl.a. for at sætte en stopper for det stigende antal unge, der rejser til Syrien og Irak for at kæmpe.