Foto: Shutterstock

Socialdemokratiet trækker corona-påstand tilbage

Den gruopvækkende påstand fra Socialdemokratiet bliver nu trukket i land.

"600.000 danskere er i risiko for at dø af corona. 600.000. Og mange flere i risiko for at få alvorlige følger." 

Det var ordene fra Socialdemokratiets retsordfører, Jeppe Bruus. Det alarmerende budskab fra Jeppe Bruus stammer fra sidste uge, da han gik på Folketingets talerstol for at hjælpe Mette Frederiksen.

Det skriver Ekstra Bladet. 

Hun havde travlt med mink-skandalen.

Det er et voldsomt tal, som han slynger rundt. Det er dog også et tal, som der slet ikke er belæg for. 

Ekstra Bladet har været i kontakt med Sundhedsstyrelsen. De kunne fortælle, at de aldrig har hørt om det skøn. Der er heller ikke kilder, der peger i retningen af 600.000.

Hvor stammer tallet fra? 

Ekstra Bladet skriver, at de i mere end en uge har forsøgt at få Socialdemokratiet til at henvise til kilden bag de overdrevne tal.

Det lykkedes aldrig at finde frem til kilden.

Socialdemokratiet hævder telefonisk, at de har belæg for tallet. De har dog ikke ønsket at sende noget på skrift. Det er også det parti, som er mest mandskabs-tunge, men de ønsker ikke at stille op til et interview. 

Socialdemokratiets ordfører Jesper Petersen har afvist interviewet, da han er bange for, at journalisten kunne finde på at lave nogle ansigtsudtryk under interviewet.

LÆS OGSÅ: Efter stor smittestigning: Nu reagerer regeringen

Det ville han ikke bryde sig om. 

Har fået tilsendt en sms

Socialdemokratiet har i stedet sendt en sms. I denne sms skriver de, at man godt kunne have været mere præcis. Det er igen Jeppe Bruus. 

"Jeg kan se, at jeg skulle have været mere præcis og sagt, at cirka 600.000 danskere risikerer at blive alvorligt syge af coronavirus." 

Det er dog kontrapunktisk i forhold til hans påstand fra talerstolen. 

Der understregede han, at der ud over de 600.000 i døds-risiko var flere, der risikerede alvorlig sygdom. 

Ifølge Sundhedsstyrelsen kan corona-pandemien koste op mod 5600 danskere livet.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 14.06.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen påbegynder ny vaccinationsindsats

  Tilslutningen til COVID-19 vacciner er generelt høj i Danmark, men der er samtidig lokale forskelle på, hvor mange der bliver vaccineret. Derfor sætter Sundhedsstyrelsen ind med et nyt pilotprojekt med information, hjælp og etablering af nært tilbud i områder med lav vaccinationstilslutning i samarbejde med udvalgte kommuner og regioner.

 • 14.06.21 Sundhed
  Nyt fra sundhedsstyrelsen: Her bør borgere stadig bruge mundbind

  Sundhedsstyrelsen kommer med nye anbefalinger om borgernes brug af mundbind i sundhedsvæsenet. Anbefalingerne gælder fra 14. juni. Fremover anbefales brug af mundbind til patienter, der har symptomer, der kan være tegn på COVID-19, til alle der skal testes for COVID-19 og på enkelte steder på sygehuse og i almen praksis.

 • 11.06.21 Sundhed
  Tilbagekaldes: Mug i madvare

  Rømer Vegan tilbagekalder et parti veganske nuggets og et parti veganske fiskefinde, da der er risiko for mug i produkterne.

 • 11.06.21 Sundhed
  Tilbagekaldelse af produkt fra Libero

  Libero tilbagekalder ammeindlæg af mærket Libero Nursing Pads af sikkerheds- og kvalitetsmæssige årsager. Tilbagekaldelsen gælder alle produkter fra forbrugere, lagre og butikker - med øjeblikkelig virkning. 

 • 11.06.21 Sundhed
  Nu lempes restriktioner i den kollektive trafik

  Som led i den seneste aftale om genåbning er det besluttet, at kravet om mundbind fjernes for siddende passagerer og personale i den kollektive trafik. Der skal dog stadig bruges mundbind ved ud- og indstigning og for stående passagerer.