Socialrådgivere i Herning forlader skrivebordene

En række socialrådgivere på børneområdet i Herning Kommune går som et forsøg mod strømmen med stadigt flere sociale sager, som lander på deres skriveborde. Det fortæller DR Midt & vest.

Projektet er inspireret af en svensk model og går ud på, at socialrådgiverne skal væk fra skrivebordene og istedet være mere opsøgende for at bekæmpe sociale sager. Målet er bedre sagsbehandling og forebyggende arbejde ved at bruge mere tid ude i skoledistrikterne.

De ni socialrådgivere, der er med i projektet, er tilknyttet tre forskellige skoledistrikter.

- Hvis vi bruger mere tid ude i skoledistrikterne, så er der bedre mulighed for at forebygge, og det giver i sig selv færre sager. Derudover satser vi mere på familierådgivning i stedet for at barnet for eksempel skal på institution, siger chef for børn og forebyggelse i Herning Kommune, Preben Siggaard til DR Midt & Vest.

Projektet kører i fire år i Sønder Felding, Brandgaard og Gjellerup Skoledistrikt.

Citat fra DR Midt & Vest

Redaktionel kontakt:

Lone Sunesen

tlf.: 28547585

Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også