Mads Bilstrup, formand for Dansk Socialrådgiverforening

Socialrådgiverforening begærer Bisidderhjælpen konkurs - stiftere skifter navn

Social

14/04/2019 21:32

Mette O Pedersen

Tidligere medarbejdere hos Bisidderhjælpen har henvendt sig til deres fagforening, efter de i mandags blev opsagt med dags varsel. Enkelte har kun været ansat i 14 dage og stifterne af virksomheden har tilsyneladende skiftet navn.

I mandags valgte det private socialrådgiverfirma Bisidderhjælpen ApS at dreje nøglen om, lukke alle konti og opsige alle samarbejdsaftaler og medarbejdere. Som omtalt her på DenOffentlige efterlader det hundredevis af kunder, som har deponeret mellem 1.500-15.000 kroner uden hjælp eller mulighed for at få deres penge tilbage. Samtidig står de ansatte i en usikker situation, fordi  de først kan gøre krav på løn hos Lønmodtagernes Garantifond, når virksomheden er erklæret konkurs.

Havde ikke råd til konkurs
Stifter og direktør for Bisidderhjælpen, Pia Stamer Larsen, der i denne uge har skiftet navn til Pia Mikkelsen, skriver på Facebook, at hun ikke havde de 30.000 kr., det koster at indgive en konkursbegæring. Det er dog ikke korrekt, at det koster 30.000 kr. Ifølge Domstol.dk er prisen for at indgive en konkursbegæring 750 kr.

Hvad er DenOffentlige for et medie?

Læs om, hvad der sker på DenOffentlige, og få ideer til, hvordan du kan være med.

Vi samler artikler om og fra DenOffentlige lige her.

Efter et møde med 11 nuværende og tidligere ansatte socialrådgivere i Bisidderhjælpen har Dansk Socialrådgiverforening (DS) fredag indgivet konkursbegæring. Det fortæller formand Mads Bilstrup.

“Jo mere vi dykker ned i sagen, og jo flere henvendelser vi får, jo mere grotesk og tragisk bliver det. Den måde, medarbejderne har været ansat på har været under al kritik”, siger Mads Bilstrup.

Foreningen afventer nu et konkursdekret fra skifteretten i Randers. Når det er på plads, kan DS begynde at hjælpe de medarbejdere, der er kommet i klemme, med at få udbetalt løn fra Lønmodtagernes Garantifond.

Bilstrup og Dansk Socialrådgiverforening kan dog ikke love hjælp til de borgere, der fik hjælp fra Bisidderhjælpen. 

"Det kan vi ikke gå ind i," siger Mads Bilstrup. 

DenOffentlige er i besiddelse af lydoptagelser fra det sidste personalemøde i Bisidderhjælpen mandag d. 8/4. Her opfordrer Pia Stamer Larsen - nu Mikkelsen - medarbejderne til at blive ved med at arbejde som de plejer, og at siger de får løn fra Lønmodtagernes Garantifond.

 

Ville ikke selv redde kunder og medarbejdere
På mødet fortæller Pia Mikkelsen medarbejderne, at hun og manden Thomas Stamer Larsen, der nu også hedder Mikkelsen, skulle lægge 300.000 kr af egen lomme for at redde virksomheden, og det tør de ikke. En medarbejder foreslår, at det måske er det rigtige at gøre for at kunderne kan få deres penge tilbage og medarbejderne deres løn. Til det svarer Pia Mikkelsen:

“Vi skal jo også have et liv bagefter. Vi har hæftet nok, og vi har knoklet røven ud af bukserne i 7 år. Det er time out. Vi er nødt til at stoppe her.”

 

En syg arbejdskultur
Mads Bilstrup kalder arbejds- og ledelsesmetoderne i Bisidderhjælpen for meget problematiske.

Sagen om Bisidderhjælpen Aps

“Medarbejderne har haft dårlige lønudbetalinger, de har skullet rykke for kørselsgodtgørelse og arbejdstidstillæg, og de har altid været i tvivl om det, de har faktureret, også viste sig på lønsedlen.”

Han gentager, hvad flere medarbejdere tidligere har fortalt DenOffentlige, at ledelsesstilen i Bisidderhjælpen har skabt så stor utryghed, at ansatte ikke turde tale med hinanden, og flere gik med mistanker og bekymringer, som de ikke kunne dele med nogen på grund af de kontrakter som de ansatte indgik med virksomheden.

 

Der skal retningslinjer til

Socialrådgiverforeningen tager nu konsekvensen af situationen sagen med Bisidderhjælpen.

“Internt i foreningen vil vi nu udarbejde en række etiske og faglige retningslinjer for selvstændige socialrådgivere”, fortæller Mads Bilstrup.

Han mener, at foreningen må sikre, at medlemmer af foreningen slutter op om retningslinjerne. De kommende retningslinjer skal være et krav, før man kan få lov at lægge link til sin virksomhed op på foreningens hjemmeside.

“Vi skal have skabt en fælles forståelse og fælles regler for de selvstændige socialrådgivere, der er medlem af DS”, siger Mads Bilstrup

Arbejdet er påbegyndt og retningslinjerne er klar til august.

 

Mest Læste

Annonce