4 vigtige ting du skal være opmærksom på før du tager et SMS-lån

Sponsoreret

29/11/22 8:27

Valdemar Lind

Annoncørbetalt indhold

SMS-lånet skulle man tro var ved at uddø, pga. Det gamle navn. Men egentlig er det stadig en låneform, som fungerer og bliver brugt af mange. Dog gør man det ikke over SMS længere, i dag gør man det bare over nettet, men typisk er det et meget mindre beløb, end f.eks. Et kviklån eller endda et mikrolån. Et SMS-lån er ofte på et beløb mellem 2.000 og 10.000 kroner.

Kræver hurtig afbetaling

Et typisk SMS-lån kræver ofte at man er god og hurtig til at afbetale på lånet. Det er for dem som måske lige har fået en større uventet regning, og som pludselig står uden penge til resten af måneden, men ved at de får en løn ind den første, så derfor kan de afbetale SMS-lånet igen, forholdsvist hurtigt og uden problemer. Derfor skal du være sikker på, at du kan afbetale et SMS-lån hurtigt, hvis det er det du vælger. Hvis du ikke har en fast indtægt, så kan det ikke anbefales at du vælger et SMS-lån. Løbetiden på et SMS-lån er typisk meget kort, altså få måneder og renten kan ofte være meget høj. 

Højere renter

Renterne på et SMS-lån er som sagt, en del meget højere end de er på et typisk lån, da du ikke stiller nogen sikkerhed som f.eks. Hus, bil eller lign. Dette gør også at det er en større risiko for låneudbyderen og derfor vælger de at tage højere renter. Dog kan du heldigvis via sider som Banksecrets.dk, tjekke og sammenligne forskellige låneudbydere og lånemuligheder og se hvilke der passer bedst til din økonomi. Her kan du bl.a. Se hvem der har de laveste renter, den bedste ÅOP og længste løbetid, så du kan få mest muligt godt ud af dit lån som muligt.

Er du registreret i RKI eller debitor registret?

Er du indregistreret i enten RKI eller debitor registret, så har du desværre ikke mulighed for at tage et SMS-lån. Dette er fordi der er sået tvivl omkring dine tilbagebetalingsevner og derfor vurderes du som værende lidt for utroværdig, til at kunne tilbagebetale lånet. Du kan altid prøve at ringe og høre den enkelte låneudbyder, om du måske kan omgå deres spærring af RKI og debitor registrerede kunder, men chancen er desværre minimal, for at du kan få lov til at tage et SMS-lån alligevel. 

Hvor hurtigt kan jeg få udbetalt mit SMS-lån? 

Man plejer at kunne få udbetalt et SMS-lån på nogle gange under en halv time! Det er altså en super hurtig proces, hvor man står med pengene på kontoen, på 0,5. Derfor er det også en super attraktivt lånemodel, men man skal altså også virkelig være opmærksom på, at renterne kan løbe hurtigt op. Dog er der nogle udbydere af SMS-lån, som det tager 24-48 timer, før de godkender dit lån. Men det er forskelligt fra udbyder til udbyder.

Vi håber at denne artikel var med til at give dig et godt overblik over hvad du skal kigge efter, når du skal finde et godt SMS-lån, som kan give dig det økonomiske overskud og råderum tilbage igen, på kort tid.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce