Staten tilbyder at hjælpe kommuner med afbureaukratisering

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll vil hjælpe kommuner med at fjerne selvskabt bureaukrati.

Kommunerne skal have hjælp til at luge ud i bureaukrati, de har pålagt sig selv.

Det er tilbuddet fra økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA), der torsdag mødes med kommunale topfolk til Kommunaløkonomisk Forum i Aalborg.

- Det, jeg tilbyder, er, at vi sender et team ud, som gennemgår selvpålagte regler, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Tema om offentlig modernisering

Gennem 30 år har politikerne forsøgt at modernisere den offentlige sektor.

Læs her hvad centrale nøglepersoner mener om de forsøg. 

- Det er vores fornemmelse, at meget af det bureaukrati, der generer rundt omkring, er selvpåførte byrder af de enkelte kommuner, siger ministeren.

- Derfor vil vi godt tilbyde at betale for at få lavet en undersøgelse i de kommuner, der frivilligt stiller sig til rådighed, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Spørgsmål: Hvis der er noget at luge ud i, har kommunerne så ikke allerede gjort det?

- Engang imellem er det sådan, at man bliver blind i forhold til det, der er nærmest. Sneblind kan man vel kalde det.

- Så er det godt, at der er nogen udefra, der ser på tingene, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Han mener, det er et naturligt skridt, at statslige eksperter hjælper kommunerne med at rydde ud i unødigt bureaukrati.

På samme måde som kommunerne kan udfordre de statslige regler.

- Vi giver kommunerne mulighed for at udfordre de statslige regler med frikommuneforsøgene og med en ret til at udfordre statslig lovgivning.

- De får lov fordomsfrit at kigge på vores regler, og så mener jeg også, at vi fordomsfrit skal have mulighed for at kigge på dem, siger han.

Ministeren understreger, at forslaget ikke er ment som en provokation over for kommunerne.

- Nej bestemt ikke. Det er tænkt som en udstrakt hånd til at sikre, at vi får mere for skattekronerne, og at der ydes bedre service til borgerne, siger Simon Emil Ammitzbøll.

KL-formand undrer sig en smule

Det er positivt, at økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) vil hjælpe kommunerne med at fjerne bureaukrati i kommunerne. Men det er pudsigt, når ministeren mener, at det er kommunernes selvpålagte bureaukrati, der skal luges ud i, siger formanden for Kommunernes Landsforening (KL), Martin Damm (V).

- Det er en lidt spøjs udmelding. For vores største udfordring er al den bureaukrati, som staten presser ned over kommunerne, siger Damm.

KL-formanden peger på beskæftigelsesområdet som et af de mest regulerede områder.

- Vi har målinger på, at vi har medarbejdere, som på en time bruger 45 minutter på at administrere statslige regler.  Vi kunne godt tænke os, at de brugte tiden på at hjælpe de ledige. Da man lavede beskæftigelseslovgivningen, delte man borgerne op i fem målgrupper. Nu er der over 80 målgrupper, som vores medarbejdere skal sidde og administrere, fordi man finder på noget nyt på Christiansborg, siger Damm.

Borgmestre, kommunaldirektører og økonomiudvalg fra hele landet deltager i Kommunaløkonomisk Forum, der finder sted torsdag og fredag i Aalborg Kongres & Kultur Center.

 

Emneord: Afbureaukratisering, Bureaukrati, Indenrigsministeriet, Simon Emil Ammitzbøll, KØF, Kommunernes Landsforening, Martin Damm, 160117
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også