Foto: Shutterstock

Statsminister brød corona-restriktion: Nu undskylder hun

Statsministeren lægger sig fladt ned og siger undskyld.

I disse dage er Norges statsminister Erna Solberg fanget i noget af en shitstorm. 

Det er statsministerens egen 60-års fødselsdag, der har fået sat gang i stormen. Istedet for at fejre den hjemme i Oslo, så rejste Erna Solberg og en del af hendes familie til skisportsstedet Geilo, hvor de lejede to hytter. I alt var de 14 personer.

To aftener spiste hele den store flok sammen og det er i strid med de for nuværnede gældende norske corona-restriktioner. 

Turen har fået en markant kritik til at rejse sig, og de seneste dage har Erna Solberg været fanget i en shitstorm. Det får hende nu til at undskylde i et interview med den norske tv-kanal NRK

Undskylder

I interviewet lægger Erna Solberg sig fladt ned. 

"Jeg, som hver eneste dag står og fortæller om smitteværn til det norske folk, burde kende reglerne bedre," udtaler statsministeren, inden hun understreger, at familien gjorde hvad de kunne for at følge anbefalinger om at holde afstand. 

"Vi skulle ud at spise fredag, sådan at vi kunne spise sammen. I den tro, at det var den bedste måde at tage hensyn til smittefaren, med god afstand til hinanden."

"Det har jeg bare lyst til at beklage," siger Erna Solberg. 

Hun har samtidig lavet et opslag på sin Facebook-profil, hvor hun også undskylder over for borgerne i Norge. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.