Stort antal udlændinge får varigt ophold i Danmark

Syv gange så mange udlændinge som i 2011 får i år permanent opholdstilladelse. Dansk Folkeparti er bekymret.

Afskaffelsen af VK-regeringens omstridte pointsystem betyder, at antallet af udlændinge, der får bevilget permanent opholdstilladelse i Danmark, er det højeste i flere år, skriver Kristeligt Dagblad.

Nye tal fra Udlændingestyrelsen viser, at der fra den 1. januar frem til den 15. november i år er givet permanent opholdstilladelse til 4342 udlændinge.

Godt halvdelen af dem kommer fra Mellemøsten og Afghanistan, mens den anden halvdel stammer fra Asien, Rusland, Tyskland og en række andre lande.

Til sammenligning blev der kun givet 578 tilladelser i 2011, hvor pointsystemet trådte i kraft.

Det fremgår af et svar fra Justitsministeriet til Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

Ifølge Udlændingestyrelsen hænger udviklingen først og fremmest sammen med, at regeringen i juni 2012 lempede kravene til ansøgeres danskkundskaber som et led i afskaffelsen af pointsystemet.

Desuden ophævede regeringen det såkaldte medborgerskabskrav, som betød, at deltagelse i foreningslivet tidligere kunne give point i forhold til at få en permanent opholdstilladelse.

Udlændingestyrelsen fremhæver samtidig, at afskaffelsen af pointsystemet har betydet et ansøgerboom.

I år har styrelsen behandlet 9300 sager om permanent ophold. Det er en fordobling i forhold til 2012.

Integrationsordfører Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti mener, at udviklingen vil give flere integrationsproblemer, fordi regeringen giver permanent ophold til flere indvandrergrupper, der har svært ved at tilpasse sig det danske samfund:

- Pointsystemet var med til at sikre, at de indvandrere, der fik ophold, var villige til at leve op til nogle krav. Mange af de udlændinge, der i dag får opholdstilladelse, kommer fra grupper, som traditionelt har haft svært ved at integrere sig i det danske samfund, og det giver nye integrationsproblemer.

Martin Henriksen siger til Kristeligt Dagblad, at han vil arbejde for at genindføre pointsystemet, hvis en borgerlig regering igen kommer til magten.

/ritzau/

 

Emneord: Ophold, Opholdstilladelse, Pointsystem, Udlændingestyrelsen, Martin Henriksen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.