Foto: Google Maps

Stort smitteudbrud: Alle sendes hjem

Et større smitteudbrud har nu resulteret i, at alle sendes hjem.

I takt med at flere vender tilbage i både skole og børnehaver, er der også en øget risiko for, at der kan opstå smitteudbrud.

Sådan et har fundet sted i en børnehave, hvor man har været nødsaget til at sende alle hjem.

Der er tale om Børnehuset Ådalen i Frederikssund, som i løbet af weekenden har taget kontakt til alle medarbejdere og alle forældre til børn i børnehaven.

Ansatte testet positiv

Ifølge SN.dk, har meddelelsen lydt på, at daginstitutionen holder lukket hele denne uge. Årsagen skal findes i, at flere ansatte er blevet testet positive for covid-19.

Derfor skal alle medarbejdere og alle børn i børnehaven hjem i karantæne, hvor de først slipper igen, når de er påvist negative på 4. og 6. dagen.

“Smitteudbruddet begyndte i torsdags, hvor en medarbejder blev konstateret smittet, og hen over weekenden tog smitteudbruddet til, hvor flere medarbejdere fik konstateret covid-19,” lyder beskeden fra Trine Venbjerg Hansen, der er centerchef for Børn og Skole i Frederikssund Kommune til SN.dk.

I institutionen er der både vuggestue og børnehave, og her er der til dagligt 50 børn. Alle disse samt ansatte er altså blevet sendt hjem, indtil karantæneperioden er ovre, og så kan børnehuset forhåbentligt åbne op igen i næste uge.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne