Struer Kommune ændrer på reglerne for tabt arbejdsfortjeneste

En Deloitte-rapport viser, at Struer Kommunes retningslinjer for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste er for uklare. Nu vil kommunen ændre reglerne

Retningslinjerne i Struer Kommune for tabt arbejdsfortjeneste har været uklare. Det viser en rapport fra revisionsfirmaet Deloitte. Kommunaldirektør i Struer Kommune, Claus Damgaard, bad i marts revisionsfirmaet om at gennemgå udbetalingerne for tabt arbejdsfortjeneste til kommunens politikere. Revisionsfirmaet skulle også vurdere, om kommunes regler var i overensstemmelse med loven. Deloitte har nu konkluderet, at der er udbetalt efter kommunes regler, men reglerne er for uklare. Derfor laver kommunen nu reglerne om.

Læs også sagen om tabt arbejdsfortjeneste

DenOffentlige har tidligere afsløret, hvordan mindst 150 politikere fra regioner og kommuner i hele landet brugte reglerne om erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for at øge lønnen. Det førte til en lønreform for lokalpolitikere i sommeren 2014.

Se alle artikler i sagen her.

Det er de to byrådspolitikere, nuværende borgmester Mads Jakobsen og byrådsmedlem Per Jakobsen, der i 2010-2013 fik udbetalt penge som erstatning for tabt arbejdsfortjeneste. Senere rejste flere medier tvivl om, hvorvidt politikerne var berettiget til at modtage de udbetalte beløb.

Deloitte konkluderer, at udbetalingerne er sket i overensstemmelse med kommunens retningslinjer, men at der i flere tilfælde kan være begrundet tvivl om, hvorvidt udbetalingerne har fulgt lovgivningen. Derfor vil de to byrådspolitikere betale pengene tilbage.

Struer Kommune vil nu lave mere klare regler, der følger lovgivningen, og hvor det bliver uddybet, hvilke aktiviteter der berettiger til udbetaling af erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste.

Sagen er netop blevet behandlet i økonomiudvalget og skal behandles i byrådet d. 29. april.

- Jeg forventer, at byrådet tager sagen til efterretning og vil bakke op om, at vi ændrer reglerne. Der bør ikke herske tvivl om, at vores regler følger lovgivningen og er klare og tydelige. Derfor er jeg tilfreds med, at Deloittes rapport nu fører til, at vi ændrer vores regler, siger kommunaldirektør Claus Damgaard.

Emneord: Tabt arbejdsfortjeneste, Claus Damgaard, Mads Jakobsen, Per Jakobsen, Lokalpolitikere, Lokalpolitikernes arbejdsvilkår
Struer Kommune på DenOffentlige.dk Struer Kommune
Aktivitet: Artikler: 26 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.09.16 Politik
  Får politikere løn som fortjent? Nyt forskningsprojekt dykker ned i politikernes aflønning

  Hvor meget skal en politiker have i løn, hvis det står til befolkningen? Hvordan synes politikerne selv, de skal aflønnes? Og hvad får de rent faktisk? Det skal en række forskere fra KORA og CBS undersøge i et nyt, stort forskningsprojekt.

 • 22.08.16 Politik
  Randers sagen: Ministerium ændrer afgørelse fra Statsforvaltningen

  Social- og Indenrigsministeriet har i en sag fra Randers omgjort en afgørelse fra Statsforvaltningen. Har forvaltningen først vist et parti nogle dokumenter, skal de være tilgængelige for hele byrådet, siger ministeriet. Randers borgmester rejser sagen i KL.

 • 30.03.16 Velfærd
  Sådan vil Struer videre efter nej til sammenlægning

  Siden borgerne gav klar besked om selvstændighed har Struer forberedt flere strategiske indsatser, som skal bidrage til at sikre og udvikle kommunen i samspillet mellem en stærk organisation, et visionært byråd og de engagerede borgere, virksomheder og institutioner, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

 • 21.01.16 Politik
  Byråd går på gaden i kampen for Middelfart Sygehus

  TIL KAMP MOD SPAREPLAN: Grænsen for centralisering er nået, mener borgmester Steen Dahlstrøm. Lørdag den 23. januar går han og kollegerne på gaden flere steder i kommunen for at samle underskrifter ind imod Region Syddanmarks spareplaner for Middelfart Sygehus. Et samlet byråd kalder planerne for ’penge ud af vinduet’.

 • 16.09.14 Politik
  Tabt arbejdsfortjeneste: Politikere betaler penge tilbage

  Et byrådsmedlem kan vælge at modtage erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste. l så fald reduceres det faste vederlag. Kolding Kommune har haft Deloitte til at stå for en uvildig undersøgelse af udbetalingerne i årene 2010-2014.