Borgere i appel til Folketinget: Vis lederskab i kamp mod værdiskred

Politik

28/5/19 8:22

Nick Allentoft

En sindelags-tilkendegivelse i kampen mod værdiskred, der fører til betegnelser som "lortelande" og et uhyggeligt løb væk fra menneskerettighederne. Det ønsker en række borgere, at Folketinget vedtager efter valget. Læs deres opråb her.
Vi ser nu for første gang i mange år et utilsløret antidemokratisk parti søge valg til Folketinget. Her tænker vi naturligvis på Stram Kurs, som truer med internering af politiske modstandere i lejre og med landsforvisning af tusindvis af muslimske medborgere og borgere med etnisk oprindelse i lande, som partiets frontfigur fyndigt omtaler som 'lortelande'.   Partiets frontfigur taler samtidig stærkt nedsættende om arbejdsløse og andre, som befinder sig i vanskelige sociale omstændigheder, og partiet nægter at forholde sig til de menneskeskabte klimaforandringer, som synes at være vor tids største trussel mod civilisationen.

Nyhedsbrev 2

100.000 mennesker læser med hver måned. Skal du være den næste? 

Prøv os! Bestil vores nyhedsbrev - og få automatisk artikler, debat og konstruktiv viden om velfærdssamfundet.

Det er gratis 

 

Adskillige politikere fra både venstrefløjen, højrefløjen og midten i dansk politik har allerede tilkendegivet, at de ikke vil basere deres politiske magt på samarbejde med det antidemokratiske Stram Kurs. Det, synes vi, er rigtig godt.   Men sådanne løse tilkendegivelser har vi trods alt hørt før. De har det med at miste betydning, når de står i vejen for den politiske magt.    Vi har derfor skrevet en appel til politikerne om at lade handling følge ord og på en mere forpligtende måde vedkende sig bærende værdier, som vi forsøgsvis har sammenfattet i en erklæring, en sindelagstilkendegivelse, der kan sættes til afstemning i Folketinget. En del af punkterne er omskrivninger af paragraffer fra FN's verdenserklæring om menneskerettigheder. Andre er slet og ret opsummeringer af, hvad vi opfatter som grundlæggende værdier i det danske demokrati.

Hvad er DenOffentlige for et medie?

Læs om, hvad der sker på DenOffentlige, og få ideer til, hvordan du kan være med.

Vi samler artikler om og fra DenOffentlige lige her.

Punkterne er formuleret i generelle vendinger, altså ikke som konkrete lovforslag. Vi har gjort det sådan for ikke at fortabe os i uenigheder om teknikaliteter. De mange punkter er med for at vise, hvor meget der faktisk samler os. Dog er kun medtaget punkter, som det store flertal af befolkningen – på tværs af partiskel – efter vores bedste overbevisning vil kunne støtte.

Intentionen med nærværende brev er at samle, men samtidigt og ikke mindst at dæmme op for antidemokratiske kræfter, der tværtimod ønsker og arbejder på at splitte befolkningen.

  LÆS HELE TEKSTFORSLAGET TIL VEDTAGELSE PÅ DETTE LINK.   Venlig hilsen  

Allan Hilton Andersen (oversætter),

Anna Hansen (pensioneret pædagogmedhjælper),

Beata O. Brammer,

Bjarne Thagaard Jensen, (pedel/altmuligmand),

Bo Vangsø Iversen (lektor),

Christian Dyrst (musiker, komponist m.v.),

Christina Reeder Ryborg Jørgensen (adjunkt),

Dorte Hummelshøj Jakobsen (forfatter og redaktør),

Elisabeth Halskov Jensen (psykologistuderende),

Elizabeth Japsen (socialrådgiver),

Flemming Chr. Nielsen (forfatter, oversætter og journalist),

Helmuth Hauberg Mikkelsen (efterlønner),

Jens Peter Kaj Jensen (forfatter),

Jens Stoumann Jensen (pensionist),

Jesper Brygger (forfatter),

Jørn Richter (pensioneret højskolelærer),

Kaj Weber (musiker),

Karl Egon Halskov (pensioneret efterskoleforstander),

Kirsten Brun (forfatter),

Knud Lindhart Halskov (pensioneret postbud og taxachauffør),

Knud Steffen Nielsen (billedkunstner og forfatter),

Lars Lynge Nielsen (pensioneret rektor),

Line Vesterheim, (Pædagogisk sociolog),

Lis Mulvad Kingo (mentor),

Lise Bitsch Simonsen (fuldmægtig),

Margit Sidsel Halskov (pensioneret efterskolelærer),

Mette Richter (lektor i pædagogik),

Mikkel Bruun Zangenberg (litteraturkritiker),

Morten Thing (historiker), 

Nanna Holm (studenterpræst),

Ole Bundgaard (forfatter, musiker og billedkunstner),

Nora Halskov (folkepensionist),

Palle Krabbe (musiker),

Per Brahde (cand.mag.),

Per André Sidor (Digital restaurerings- og masterings-tekniker),

Pernille Clemmensen (selvstændig erhvervsdrivende og pædagog),

Peter H. Olesen (sangskriver og forfatter)

Stig Halskov (musiker og tømrer).

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.