Slagelse Rådhus. Foto: Slagelse Kommune.

Byrådsmedlem fyret som kommunal leder

Politik

03/03/2017 11:28

Nick Allentoft

Byrådsmedlem for SF er fyret fra sit kommunale job, erfarer Sjællandske. Kommunen er tavs og kalder det en personalesag.

Helle Blak, medlem af Slagelse Byråd for SF, er med øjeblikkelig virkning blevet fyret fra sit job som kommunal leder af Rosenkildegårdens Ungdomscafé. Hendes ledende kasketter i forhold til arbejdet i Slagelse Kommunes to udsatte boligområder, Ringparken og Motalavej, er samtidig blevet taget fra hende, erfarer Sjællandske. 

Kilder tæt på rådhuset bekræfter, at Helle Blak er blevet fyret. Udadtil og formelt betragtes hendes fravær dog som en sygemelding.

LÆS OGSÅ: HELLE BLAK: JEG ER USKYLDIG

Selv har Helle Blak ingen kommentarer til sagen om en fyring. Hun siger i stedet, at hun er sygemeldt med halsbetændelse, og at hun - da hun bliver foreholdt faktummet om en afskedigelse - intet har hørt om sagen.

Avisen erfarer, at fyresedlen er affødt af en intern revision af de økonomiske forhold i Rosenkildegårdens Ungdomscafé i Ringparken og Basen i Korsør. Den revision har vakt kritik. Siden er en ekstern revisionsproces blevet igangsat, hvorfor Helle Blak nu er blevet afskediget. 

Det fremgår også af en besked, som er sendt til flere byrådsmedlemmer. 

Borgmester Stén Knuth (V) fortæller, at han ingen kommentarer har til sagen, da det er en personsag. Heller ikke uddannelsesdirektør Vini Lindhardt har nogen kommentarer. 

En skrivelse sendt til kommunaldirektør Jane Wiis og anonymt til Sjællandske beskriver, at medarbejdere i kommunen tidligere har forsøgt at gøre opmærksom på kritisable, uprofessionelle forhold, men at man på ledelsesgangen intet har gjort efter anklagerne. 

Den helt konkrete årsag til afskedigelsen er - efter hvad Sjællandske erfarer - misbrug af midler. Slagelse Kommune er tavs om omfanget.

Mest Læste

Annonce