Den sociale modstandsbevægelse samler sig: Alle har ret til et værdigt liv

Velfærd

27/10/2015 12:21

Nick Allentoft

En lang række netværksgrupper fra den sociale modstandsbevægelser har samlet sig i et fælles opråb til politikerne. Anledningen er de udskældte ressourceforløb, som ifølge kritikken gør mennesker mere syge end raske.
En større samling af grupper fra de sociale medier har nu samlet sig om et åbent brev stilet til den danske regering, den lovgivende forsamling, bestyrelsen for Kommunernes Landsforening samt danske medier.

Mere end 70.000 medlemmer af de sociale FaceBook grupper med hjælp til udsatte borgere har samlet sig bag en fælles opfordring til at stoppe eksklusionen og marginaliseringen af udsatte borgere med handicap, kroniske lidelser, længerevarende sygdomme eller andre store problemer af sociale, sundheds- eller beskæftigelsesmæssig karakter.

Den seneste tids omtale af f.eks. brugen af ”sengepraktik” i forbindelse med afprøvning af meget syge menneskers arbejdsevne har fået de sociale medier til at koge over. Læs det åbne brev her På trods af en høring tidligere på året, det åbne samråd i sidste uge om reformens mangelfulde implementering og de ofte direkte skadelige effekter, som det har på syge borgers helbred, så har vi fortsat tilgode at se den folkevalgte forsamling leve op til deres politiske ansvar og finde en løsning i samarbejde med KL for de kommuner, som ikke har formået at implementere loven iht. lovens intentioner og med respekt for den enkelte borgers basale borgerrettigheder. Læs også: Middelklassen har sejret ad helvede til Det må efterhånden stå lysende klart for selv den mindst interesserede politiker, at lovens mange slagssider ikke bringer syge borgere nærmere til en jobåbning på arbejdsmarkedet. Loven er udelukkende med til at gøre de syge mennesker endnu mere syge og frarøver dermed borgerens muligheder for en beskæftigelse. Ydermere risikerer borgerne også at få ødelægt den smule livskvalitet de måtte have uden for arbejdsmarkedet.   Vi håber med vores fælles opråb at kunne råbe politikerne op, så også de lever op til deres del af ”ret og pligt”, hvor det nok synes at skorte på specielt pligtdelen overfor mennesker med handicap, kroniske lidelser og andre svære udfordringer.  

Mest Læste

Annonce