Så kom nu, lad os bygge bro mellem de fagprofessionelle i den offentlige sektor, til gavn for såvel medarbejdere som borgerne, skriver forvaltningspolitisk chef i Djøf, Jens Qvesel.

Djøf-debat: Byg bro i stedet for at grave grøfter

Ledelse

24/08/2014 15:05

Nick Allentoft

En gammel traver fra professor og overlæge Niels Høiby har nu vækket djøf-bashing til livs igen. Det taler til en reaktion, for denne ukonstruktive kritik graver grøfter mere end den bygger broer mellem fagprofessionelle og djøfere. Lad os nu vende blikket mod de gode eksempler, så vi får dem spredt, skriver forvaltningspolitisk chef i Djøf, Jens Qvesel.

Det er på godt jysk træls at skulle starte efterårssæsonen med gammel vin på nye flasker – også her ender det med noget surt: Kritik af djøfernes arbejde i den offentlige sektor og oplevelsen af djøfernes hang til at bestemme alting og formentligt uviljen til at samarbejde med andre faggrupper. Vi har hørt den før. Mon ikke tiden er til at bygge bro i stedet for at grave grøfterne dybere? 

Hvorfor så ikke vende blikket mod de gode eksempler på samarbejde? For ikke så lang tid siden skrev speciallæge Lise Schleiss en lille fortælling fra fødegangen i Hvidovre. Her har økonomer og jordmødre sammen skabt positive resultater og sat sig ud over fordomme ved at respektere hinandens forskellige fagligheder.

            Læs professor Niels Høiby's indlæg til Lederskabsreformationen her

På Hvidovre Hospital viser man, hvordan fagprofessionelle og djøfere kan samarbejde om at udvikle den offentlige sektor.

Jeg vil gerne give et andet eksempel på et konstruktivt og tillidsfuldt samarbejde i sundhedssektoren: For nylig er Foreningen af Speciallæger, Yngre Læger og Djøf gået sammen om at skabe en mentorordning med fokus på ledelsesudfordringer i sundhedssektoren. Her kobler vi i fællesskab højt placerede ledere (djøfere eller overlæger) som mentorer for yngre enten læger eller djøfere, der er på vej ind i ledelse. Resultatet er bedre forståelse og større respekt for hinandens fagligheder og samlet set mere kvalificerede ledelsesbeslutninger.

Jeg er sikker på, at når sundhedsvæsenets opgave med at styrke lighed i sundhed og udvikle kvaliteten på hospitalerne, så kræver det synergi mellem fagligheder og et godt samarbejde.

Så kom nu, lad os bygge bro mellem de fagprofessionelle i den offentlige sektor, til gavn for såvel medarbejdere som borgerne.

Mest Læste

Annonce