Forskningsfusion vedtaget: KORA og SFI bliver til VIVE

Velfærd

02/06/2017 12:08

Nick Allentoft

Folketinget vedtog i går en lov, som betyder, at KORA og SFI bliver til Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

Fra den 1. juli får danskerne et nyt forskningscenter, VIVE, som skal levere viden, der kan bidrage til at udvikle velfærdssamfundet og den offentlige sektor.

- Centeret skal levere viden til velfærd, og derfor bliver det korte navn VIVE. For centerets fornemmeste opgave er at producere relevant og anvendelig viden til beslutningstagere og praktikere, der vil bidrage til udviklingen af velfærdssamfundet. Med denne faglige fusion får Danmark en ny stærk institution, som vil dække hele styringskæden fra kommune til stat, siger Nina Smith, formand for VIVEs bestyrelse.

MERE OM FUSIONEN HER

VIVE skal beskæftige sig med alle de store velfærdsområder, og ifølge loven skal centeret have fokus på de samfundsforhold, som har betydning for befolkningens levevilkår, og på samspillet mellem borgerne og velfærdssamfundets institutioner. VIVE skal bidrage til at løse velfærdssamfundets udfordringer og styrke kvalitetsudvikling, effektivisering og styring i den offentlige sektor både i kommuner, regioner og nationalt. Socialforskningen vil stadig spille en central rolle, og uvildighed, kvalitet og anvendelighed vil være i højsædet.

Sammenlægningen vil sikre, at det nye center får endnu stærkere faglige miljøer inden for centrale områder som socialområdet, sundhedsområdet, beskæftigelse, uddannelse, offentlig innovation, økonomistyring og ledelse. VIVE vil samlet få cirka 230 medarbejdere, og det vil have hovedkvarter i København samt en afdeling i Aarhus. Stillingen som direktør er slået op, og en ny direktør for VIVE ventes at kunne tiltræde i løbet af efteråret.

Mest Læste

Annonce