Det er en kvinde med stor politisk erfaring, der stiller sig i spidsen for Red Barnet som organisationens nye generalsekretær. Johanne Schmidt-Nielsen har været politisk aktiv og engageret i samfundsdebatten i det meste af sit liv. Hendes politiske viden og engagement er bredspektret, men hun har markeret sig særligt i arbejdet for de mest udsatte og har blandt andet arbejdet med uddannelse, ligestilling, udlændinge og integration – med børns rettigheder i fokus.
Den politiske indsigt og erfaring stiller hende stærkt som generalsekretær for Red Barnet.
– Johanne Schmidt-Nielsen er en markant profil, som vi har valgt i et stærkt felt. Hun har været en markant stemme på Christiansborg, er en naturlig og karismatisk leder og en stærk kommunikator. Vi har store forventninger til samarbejdet med Johanne Schmidt-Nielsen, og jeg er sikker på, at hun er den helt rigtige til at styrke Red Barnets position og løfte vores nye og ambitiøse strategi for indsatsen for de mest udsatte børn i Danmark og ude i verden, siger Red Barnets formand, Lars Svenning Andersen.
Nyhedsbrev 2
100.000 mennesker læser med hver måned. Skal du være den næste?
Det er gratis
Johanne Schmidt-Nielsen har siddet i Folketinget for Enhedslisten de seneste 12 år og har i syv af årene været politisk ordfører. Erfaringen fra de mange år som central spiller i det politiske landskab tager hun med sig i sit nye job som generalsekretær i Red Barnet. En af opgaverne bliver at styrke Red Barnets synlighed for at skabe bedre vilkår for de allermest udsatte børn.
Den vigtigste sag i verden
Johanne Schmidt-Nielsen glæder sig til at komme i gang med arbejdet i Red Barnet, som tager afsæt i FN’s Verdensmål og har stort fokus på partnerskaber på tværs af stat, kommuner, virksomheder, NGO’er og enkelte borgere.
– Der findes simpelthen ikke en vigtigere sag end Red Barnets. Nemlig at alle børn skal have det godt. Alt for mange børn lever liv, som slet ikke er for børn. Herhjemme stiger børnefattigdommen, børnene på Sjælsmark risikerer at blive mærket for livet, psykisk mistrivsel er uhyggeligt udbredt, og mobning er desværre hverdag for mange både i skolegården og på sociale medier. Ude i verden ser vi, at når krige og konflikter rammer, og når klimaforandringer skaber nye katastrofer, så er børnene de allermest udsatte. Heldigvis kan vi gøre noget ved det, og Red Barnet er imponerende ambitiøs og går allerforrest i kampen for børns rettigheder. Jeg glæder mig så meget til at stå i spidsen for det arbejde, siger Johanne Schmidt-Nielsen.
LÆS OGSÅ: Red Barnet fyrer topchefen
Selv går Johanne Schmidt-Nielsen til sin nye opgave med stor ydmyghed og vil i den første tid prioritere at lære sin nye organisation godt at kende.
– I den første tid skal jeg lære alle de dygtige og engagerede medarbejdere og frivillige at kende, så vi sammen kan kæmpe for børns rettigheder. Både ved at sætte børnenes sag helt i top på den politiske dagsorden og mere konkret gennem det vigtige arbejde, som udføres hver eneste dag. Det gør en kæmpe forskel for udsatte børn, når frivillige voksne sørger for, at også de børn kan komme til fodbold eller spejder i hverdagen og på sommerlejr i ferien ligesom deres kammerater. Der er brug for alle gode kræfter, og selvom flere tusinde allerede er tilknyttet Red Barnet, skal vi have endnu flere med, siger Johanne Schmidt-Nielsen.
Johanne Schmidt-Nielsen bor i Valby sammen med sin mand og deres tilsammen tre børn på henholdsvis 1, 7 og 9 år. Hun tiltræder jobbet i Red Barnet efter folketingsvalget.
I processen med at finde den nye generalsekretær har Red Barnet fået hjælp af rekrutteringsfirmaet Spencer Stuart, som har arbejdet uden betaling.
Kort om Johanne Schmidt-Nielsen
Født i 1984. BA i socialvidenskab fra RUC. Valgt til folketinget i 2007 og har blandt andet været medlem af udlændinge- og integrationsudvalget, uddannelsesudvalget, indfødsretsudvalget og ligestillingsudvalget.
Fra 2009 til 2016 politisk ordfører for Enhedslisten. Lå ved de seneste to folketingsvalg i top-3 over flest personlige stemmer med henholdsvis 47.002 ved valget i 2011 og 40.425 personlige stemmer i 2015.