Ny svensk kurs kan få flere til at vælge Danmark

Infrastruktur

25/10/2015 21:05

Nick Allentoft

Det vil ikke alene få konsekvenser for Sverige, men også sætte sine spor i Danmark, at et politisk flertal i den svenske rigsdag i går enedes om en række stramninger i den svenske asyl- og udlændingepolitik, skriver Kristeligt Dagblad.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Det vurderer Andreas Kamm, der er generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.  Det skriver Kristeligt Dagblad.

Flygtninge overblik

Tusinder og atter tusinder af mennesker kommer i øjeblikket til Europa for at flygte fra forfølgelse og krig med drømmen om et liv i tryghed. Debatten raser om, hvad Europa skal gøre, og hvad Danmark selv skal gøre.  Vi samler væsentlige og udvalgte relevante artikler på denne temaside.  

Han peger på, at særligt den store gruppe syriske flygtninge er særdeles opdaterede om EU-landenes asylregler, og at oplysningerne om den skærpede svenske linje derfor hurtigt vil sprede sig. 

”Man kan betragte EU-landene som forbundne kar, og det betyder, at det ene lands handlinger påvirker strømmen til det andet. Derfor er det rigtigt, at Danmark vil  blive påvirket af, at asylsøgerne nu vil få et andet billede af Sverige,” siger han.   Andreas Kamm mener, det er umuligt at vurdere i hvilken skala, Danmark vil blive påvirket, men peger på, at de svenske stramninger ikke vil få flygtninge til generelt at fravælge de skandinaviske lande. I går præsenterede den svenske socialdemokratisk-ledede regering og de borgerlige partier en flygtningeaftale, der skal sikre, at Sverige klarer sig igennem krisen. Den skal afhjælpe de massive udfordringer, der følger med, at landet i år netop har rundet 100.000 asylsøgere og samlet forventer op mod 190.000 asylsøgere. Den danske prognose lyder til sammenligning på omkring 15.000 asylsøgere.   Hovedpunkterne i aftalen er, at man indfører midlertidig opholdstilladelse de kommende tre år og strammere forsørgelseskrav til familiesammenføring. Enlige børn og familier er dog undtaget af det nye tiltag, hvor man også vil forsøge at presse andre europæiske lande til at tage imod flere flygtninge.    Christian Groes, der er lektor og forsker i migration ved Roskilde Universitet, mener ikke, at de svenske stramninger vil få en umiddelbar effekt, men at det på længere sigt kan have en virkning.   ”Det er stadig nemmere at få asyl i Sverige end i Danmark, så forskellen er bare blevet mindre. Derfor kommer der ikke til at ske noget nu og her, men på længere sigt kan det have en indflydelse. Den type af information spredes ikke så hurtigt, som man skulle tro,” siger han.   Læs hele historien i Kristeligt Dagblad eller på k.dk

Mest Læste

Annonce

07/11/2024

På blot 2 minutter fandt jeg den billigste bilforsikring til min nye bil, og der var mange penge at spare.