Forud for en høring i dag i Folketinget om skattely erklærer flere skattekyndige sig enige med skatteminister Karsten Lauritzen, der har peget på internationale løsninger frem for dansk særlovgivning. Det skriver Dagbladet Information.
Skattely - læs det væsentligste her
Skattely og de mennesker, der bruger skattely, er jaget vildt efter et gigantisk internationalt læk. Følg udviklingen her.
Skatteministeren skal ikke forvente en byge af forslag til konkrete nye skattelovsinitiativer, når Folketingets Skatteudvalg i dag har afsat formiddagen til en offentlig høring i kølvandet på afsløringerne om danske bankers samarbejde med advokatselskabet Mossack Fonseca i Panama om oprettelse af skattely for en række kunder.
På forhånd har regeringen afvist at ville indføre en selvstændig paragraf i straffeloven om rådgivning om skatteunddragelse, således som bl.a. Enhedslisten med støtte fra Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne har luftet. Skatteminister Karsten Lauritzen har udtalt, at han gerne vil lytte til »gode forslag« på høringen, selv om han vil arbejde mere internationalt »og i mindre omfang nationalt med særregler«, som han har udtrykt det over for fyens.dk
Den strategi tilslutter to af oplægsholderne på høringen sig. Det skriver Dagbladet Information.
»Jeg er langt hen ad vejen enig med ministeren. Der er sket rigtig meget på skatteområdet. For 10 år siden var der stort set ingen risiko for at blive snuppet. Siden er der gennem EU, OECD og G20 lavet en række tiltag,« siger Niels Johannesen, som er lektor i økonomi med speciale i skattely ved Københavns Universitet, til Information.
»Prikken over i’et kommer først om to-tre år, når der kommer automatisk informationsudveksling med en lang række skattely. På det tidspunkt får vi det, som skatteeksperter har efterlyst, og så bliver skattereglerne så gode, at det er svært at se, hvad der kunne gøres bedre,« siger han.
Også Lars Koch, programchef i bistandsorganisationen IBIS, skal holde oplæg, og også han tilslutter sig ifølge Information ministerens vurdering.
»I forhold til skattelovgivningen er det mit indtryk, at Danmark stort set har gjort alt, hvad man kan gøre,« siger han, men tilføjer dog om et eventuelt rådgiveransvar, at netop rådgiverne er »ondets rod i mange af de ting, der foregår. Derfor er det værd at undersøge, om man kan skærpe lovkrav til rådgiverne, der helt tydeligt har svært ved selv at få etikken på plads.«
Læs hele historien her: https://www.information.dk/indland/2016/04/skatteeksperter-behov-saerlov...