Tidligere byrådsmedlem må forlade sin hjemby, når fængslet kalder. Det tidligere statsfængsel i netop Horsens er nu kulturcenter.
Tidligere byrådsmedlem må forlade sin hjemby, når fængslet kalder. Det tidligere statsfængsel i netop Horsens er nu kulturcenter.

Tidl. byrådsmedlem fra Horsens fængslet i stor narkosag

Politik

25/4/15 11:15

Nick Allentoft

Tidligere socialdemokratisk byrådsmedlem, der forlod Horsens byråd i utide i oktober 2014, havde sideløbende med sit politiske arbejde tilsyneladende gang i en givtig forretning med indsmugling af kokain i kilovis til Horsens.

Det er i hvert fald politiets formodning. Task Force Vest med hovedsæde i Horsens slog 29. november sidste år til og anholdt fire mænd - heriblandt det tidligere byrådsmedlem, erfarer Horsens Folkeblad.

Ifølge avisens oplysninger nægter han sig skyldig. 

Mændene, der alle stammer fra Horsens-området, er sigtet for medvirken til eller indsmugling i kilovis af kokain og heroin. Narkoen blev købt i den hollandske by Deventer og kom via Tyskland til Horsens.

Task Force Vest, der ikke ønsker at bekræfte, om ex-politikeren er en af de fire varetægtsfængslede, har i månedsvis holdt kortene tæt ind til kroppen i den omfattende narkosag. Samtlige retsmøder er ført for dobbeltlukkede døre, og intet er sluppet ud til offentligheden om sagen.

Fire personer er allerede dømt. To mænd fik i september sidste år seks år og fire et halvt års fængsel. 10. april i år blev yderligere to personer dømt ved Retten i Horsens og fik fængselsstraffe på hhv. otte et halvt år og syv år. De to mænd har erkendt at have indsmuglet op mod fem kg kokain fra Holland til Horsens samt hhv. 500 og 400 gram heroin. 

Det fremgår af dommen, at en af mændene smuglede kokainen til Horsens efter aftale med bl.a. den daværende aktive politikere samt en anden navngiven person. 

Ifølge anklager ved Sydøstjyllands Politi, Lenette Skak, er der tale om et yderst organiseret narko-netværk med hovedsæde i Horsens, som Task Force Vest er tæt på at få opklaret.

- Det er en stor narkosag, der omfatter adskillige ture fra Holland til Horsens med indsmugling af hård narko i kilovis. Det virker som et meget organiseret netværk, fortæller hun til Horsens Folkeblad.

De fire mænd, der fortsat er varetægtsfængslet i sagen, har, ifølge anklageren, indtil videre nægtet sig skyldig. En femte person opholder sig i udlandet. Han er varetægtsfængslet in absentia.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.