Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

4 vaner: Sådan gør de længstlevende mennesker på jorden

Sundhed

14/01/2024 11:31

J. Bøgen

Hvor mange af dem har du som en del af din hverdag?

Der er fem områder i verden, hvor beboerne rutinemæssigt lever til de er hundrede. Eksperter mener at det er forbundet med deres livsstil og daglige rutiner. 

Folk, der bor i disse steder - Ikaria, Grækenland; Loma Linda, Californien; Nicoya, Costa Rica; Okinawa, Japan; og Sardinien, Italien - må helt sikkert gøre noget rigtigt.  

"Stress er en af ​​de førende årsager til aldersrelaterede sundhedsproblemer, fra demens til Alzheimers sygdom," skriver Dan Buettner. 

Ifølge forfatteren Dan Buettner - som studerede disse hundredåringer - har indbyggerne i de fem regioner unikke metoder til at slippe dagens bekymringer.  

Her er fire måder, du kan slippe af med din stress. 

1. Tag en lur

Beboere i alle aldre i Ikaria, Grækenland , tager denne praksis meget alvorligt. Ifølge Dan, "går hele landsbyen død i når det er tid til en eftermiddagslur". 

Dan refererer til en schweizisk undersøgelse , som antyder, at en regelmæssig lur kan hjælpe med at reducere risikoen for hjertesygdomme . 

Anden forskning har antydet, at en lur også kan mindske risikoen for demens.  

2. Happy hour

For Briterne har en happy hour et afstressende formål. Men for de bedste resultater for dit mentale helbred , vil du måske gøre det på den sardinske måde og kun holde dig til et eller to glas vin . 

3. Bed

For syvendedags adventister, der bor i Loma Linda, Californien , er bøn den største stressaflastning.

De går i kirke hver lørdag, som en måde at koble af. 

4. Vis respekt for dine forfædre

Forfædre behandles med den højeste respekt i Okinawa, Japan .

Ifølge gerontolog Dr. Craig Wilcox reducerer denne handling stress, da den giver muligheden for at føle, at de giver slip på deres bekymringer til en højere magt , og at deres forfædre våger over dem.

Kilde: The Sun

Mest Læste

Annonce