Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Bekymrende udvikling: Coronatilfælde fordoblet i bestemt gruppe nær Danmark

Sundhed

24/11/2023 10:59

J. Bøgen

Corona er stadig farligt, hvis man er i risikogrupperne.

En ny opgørelse fra Norge viser at antallet af coronarelaterede dødsfald er fordoblet på bare en uge. 

Det skriver Folkehelseinstituttet som er Norges sundhedsstyrelse. 

76 personer, der var smittet med coronavirus, døde i sidste uge. Det er en fordobling hvis man sammenligner med tal for ugen forinden, hvor der kun blev registreret 36 dødsfald blandt personer smittet med corona.  

Det forventes, at antallet af coronasyge vil stige yderligere i de næse par uger.

“Det haster derfor med at få vaccineret ældre og personer i risikogrupper,” skriver FHI.

Tallene stiger

Tal fra FHIs overvågning viser en stigende forekomst af covid-19 og influenza, og en klar stigning i antallet af nye indlæggelser med laboratoriebekræftet covid-19. -

"FHIs overvågning peger på, at forekomsten af ​​covid-19 og influenza er stigende. Stigningen kan betyde en tidlig start på vinterens indtræden." siger områdedirektør Trygve Ottersen.

Overvågningstallene viser en markant stigning i hospitalsindlæggelser med laboratoriebekræftet covid-19, fra 287 indlæggelser i uge 42 til 397 indlæggelser i uge 43.

Samtidig er der en klar stigning i hospitalsindlæggelser som følge af influenza, fra 15 indlæggelser i uge 42 til 35 indlæggelser pr. uge 43.

For få i risikogrupperne er vaccineret

"Vi er bekymrede over, at for få i risikogrupperne for covid-19 og influenza er blevet vaccineret nu. Hvis tendensen fortsætter og giver et tidligt udbrud af luftvejsinfektioner, kan unødvendigt mange mennesker blive alvorligt syge, antallet af indlæggelser kan derfor blive unødigt højt og lægge et stort pres på behandlingskapaciteten," siger Ottersen.

FHIs vaccinationstal for covid-19 pr. 1. november viser, at: 27 procent af personer over 65 år er blevet vaccineret 8 procent af voksne med høj risiko for alvorlig sygdom er vaccineret 4 procent af voksne med moderat risiko for alvorlig sygdom er vaccineret

Status i Danmark

Ifølge Statens Serum Institut blev der set en mindre stigning i antallet af covid-tilfælde sidste uge.

Der er ligeledes set en mindre stigning i antallet af indlæggelser.

Koncentrationen af virussen i spildevandet holder sig dog stabilt på nationalt plan.

Siden d. 1. oktober har det været muligt for danskere i risikogrupperne at få en gratis covid-vaccination på landets apoteker.

Grupperne dækker danskere over 65 år, gravide og personer med kroniske sygdomme.

Mest Læste

Annonce