Foto: Screenshot, @dr.shaadi.manouchehri / Instagram
Foto: Screenshot, @dr.shaadi.manouchehri / Instagram

Der er 3 tidspunkter, du ikke bør børste dine tænder, advarer tandlæge

Sundhed

07/01/2024 08:12

J. Bøgen

Vi ved alle, at vores tænder har brug for en rensning to gange om dagen. Det er såre simpelt - to minutter hver morgen og aften. Men ved nogle lejligheder bør man måske holde tandbørsten stangen.

Dr. Shaadi Manouchehri, en tandlæge baseret i London, har advaret folk om, at der er tre specifikke tidspunkter, hvor du aldrig bør børste dine tænder, da det vil gøre mere skade end gavn.

Men Dr. Manouchehri fortalte sine næsten 19.000 Instagram-følgere i et opslag på sin konto, @dr.shaadi.manouchehri, at de skulle modstå trangen til at friske deres munde op i tre bestemte situationer.

Hun deler regelmæssigt tips om mundhygiejne med brugere på de sociale medier, og mange bliver ofte overraskede over hendes afsløringer - og denne er ikke anderledes.

I en kort video detaljerede kandidaten fra London School of Medicine and Dentistry tre individuelle lejligheder, før hun forklarede årsagerne til, hvorfor du aldrig bør involvere din tandbørste.

Dr. Manouchehri forklarede: "Du bør aldrig børste tænder, lige efter du har kastet op. Mavens indhold er ekstremt syreholdigt, og munden er i en meget sur tilstand, så hvis du børster lige efter, slider du bogstaveligt talt på dit emalje."

Selvom det måske er den mest effektive måde at forsøge at skylle den forfærdelige fornemmelse af at være syg væk på, smører du i bund og grund alt det dårlige i hver eneste krog, hvis du børster tænder lige efter.

Tandlægen fortsatte: "Du bør aldrig børste lige efter morgenmaden. Dette er, når du lige har spist, og din mund er i en meget sur tilstand, så hvis du børster tænder, gnider du den syre på tanden, som er et mineral, og det kan nedbryde den."

Hun hævdede også, at det at børste tænder er udelukket, hvis du lige har spist masser af slik: "Børst ikke tænder, når du lige har spist slik, vent mindst 60 minutter."

Og hun fortsatte: "Dette skyldes, at når du lige har spist slik, bliver det fordøjet i munden til en syre, der kommer til at blive gnubbet på tænderne og ødelægge emaljen."

Kilde: LADBible

Mest Læste

Annonce