Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Efter studietur til Polen: 11 elever i gymnasieklasse smittet med corona

Sundhed

24/9/20 7:42

En gymnasieklasse fra Aarhus Business College - Viby er blevet testet positiv for coronavirus efter en studietur til Polen.

Hele 3.A fra Aarhus Business College - Viby er sendt hjem til selvisolering. Det skyldes, at 11 klassekammerater er testet positiv for corona efter en studietur til Polen.

Skolen har udtalt, at studieturen foregik efter sundhedsmyndighederne retningslinjer. Foruden dette, var eleverne også underlagt en række restriktioner på turen. Som altid var alkohol også forbudt.

"Det er meget uheldigt, og vi er meget kede af, at de er blevet smittet, men det kunne lige så godt være smittet, hvis de var i Aarhus," siger Gitte Nørgaard, direktør for Aarhus Business College, til TV2 Østjylland.

Alle nye studieture aflyses

På Aarhus Business College går der til dagligt mere end 3.000 elever. Det store antal elever er fordelt på fem afdelinger.

De har haft 13 klasser på studietur, men det er dog kun elever fra den føromtalte klasse, der hidtil er blevet ramt af coronasmitte. Det er dog endnu ikke bevist, at eleverne er blevet smittet på selve studieturen.

Flere klasser skulle være sendt afsted i denne og næste uge. De kommer dog ikke afsted, da Sundhedsstyrelsen har ændret deres retningslinjer, hvor de anbefaler ikke at sende elever på studietur.

Eleverne fra 3.A modtager alle hjemmeundervisning. Når de kan fremvise en negativ test, får de lov til at vende tilbage til skolen. 

Hun fastholder dog, at det var forsvarligt at sende eleverne på studietur i sidste uge, da de handlede efter myndighedernes retningslinjer.

"Men jeg er rigtig ked af, at der er 11 elever, der er blevet smittet," siger hun.