Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Forskningen viser: Denne form for motion forbrænder flest kalorier

Sundhed

10/02/2024 15:14

J. Bøgen

Der er mange motionsformer at vælge imellem, men der er alligevel en, der skiller sig ud på det her punkt.

Uanset om du forsøger at tabe dig, opretholde en organiseret træningsplan eller blot er nysgerrig, kan det være vigtigt at vide, hvordan du forbrænder flest kalorier, når du vælger en fysisk aktivitet.

Det er vigtigt at huske, at din krop har brug for kalorier til daglige funktioner. Faktisk forbrænder mennesker kalorier med hver bevægelse og aktivitet.

Det anbefalede kalorieindtag er 2.000 for kvinder og 2.500 for mænd, men det afhænger af flere faktorer. Alder, livsstil, højde og vægt kan påvirke den energi, du har brug for, og hormoner og medicin kan påvirke, hvor meget energi du forbrænder.

Hvilken træning forbrænder flest kalorier?

Ifølge Healthline forbrænder løb flest kalorier. En gennemprøvet øvelse, der kræver lidt mere end dine ben og den åbne vej, løb forbrænder lidt over 800 kalorier for en voksen på 70 kilo i timen.

Selvom det afhænger af intensiteten og længden af ​​træningen samt din vægt, vurderer Healthline, at en voksen på omkring 57 kilo vil forbrænde 652 kalorier på en time, og en voksen på 84 kilo vil forbrænde omkring 965 kalorier.

En anden løbeagtig træning, der forbrænder mange kalorier på kort tid, er højknæløb, rapporterer Healthline. Du kan udføre denne øvelse ved at jogge på stedet, mens du bringer dine knæ op mod brystet så højt som muligt.

Du kan også prøve at hoppe i reb for at engagere din udholdenhed på en anden måde. Springreb forbrænder omkring 667-990 kalorier i timen, ifølge Women's Health Magazine. Denne barndomsleg kan passende gøre et comeback i din træningsrutine og styrke dine lægge, ankler, kernestyrke og udholdenhed.

Hvor mange kalorier forbrænder svømning?

Svømning er en fritidsaktivitet mange nyder, men det kan også gøres til en primær motionsform.

Ifølge Healthline vil en timelang poolsession forbrænde omkring 400 kalorier eller så meget som 700 kalorier for en voksen på 68 kilo.

Crawl-teknikken vil forbrænde flest kalorier, fordi det er det hurtigste, siger Healthline.

Hvordan forbrændes kalorier?

Mad giver din krop den energi, den skal bruge for at fungere. Kroppen omdanner mad til kulhydrater, fedt og proteiner og nedbryder dem for at absorbere. Disse komponenter skaber energi gennem komplekse processer og måles i kalorier. Antallet af kalorier kroppen bruger er kendt som dit stofskifte. Metabolisme er en naturlig proces, der kan påvirkes af alder, køn og kropstype.

Fysisk træning, som enhver bevægelse, forbrænder kalorier. Dette betyder at gå eller endda gøre husholdningsarbejde kan forbrænde kalorier, ifølge Mayo Clinic.

Videnskaben bag at tabe eller vedligeholde vægt er ikke så simpel som at forbrænde de kalorier, du indtager. Faktisk fandt en undersøgelse offentliggjort i august 2021, at stofskiftet ikke er konstant gennem et menneskes liv og ændrer sig fra nyfødt alder til ældre voksenalder.

Mest Læste

Annonce